<

«Громадський бюджет 2021-2022»: опис проєктів, що планують реалізовувати у Нововолинській громаді

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:10 | 17.12.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
2095
/ Коментарі відсутні

З 10-го по 26-те грудня кожен повнолітній житель Нововолинської громади може підтримати один великий та малий проєкт, що будуть реалізовувати коштом Громадського бюджету.

На участь у конкурсі надійшло 29 заявок: 12 з них – великі проєкти, (до 500 тисяч гривень) та 17 малих (до 150 тисяч гривень). БУГ підготував список кращих проєктів, що опубліковані на платформі Е-dem.

№1 Капітальний ремонт східців, інклюзивний паркінг, відеоспостереження та додаткове освітлення на території Нововолинської лікарні

Автор: Юлія Крупник
Бюджет: 500000 гривень (великий)

Опис проєкту:

Мало не щомісяця вандали нищать майно лікарні, та її працівників (б’ють вікна будівель лікарні, нівечать та крадуть лампи ліхтарів, розписують стіни, крадуть електро- та інтернет кабелі, б’ють вікна автомобілів).

Щодня пацієнти, працівники лікарні та перехожі, заходять на територію установи та зіштовхуються з проблемою пересування між корпусами КНП «НЦМЛ» – не пристосовані для безпечного та доступного користування східцями та входами на територію лікарні (для батьків з колясками, для осіб з інвалідністю, для пацієнтів, які пересуваються на костилях і т.д.).

Способи вирішення проблеми:

Команда розробила проєкт розвитку лікарні на 5 років, який включає в себе повну модернізацію роботи та благоустрою нашої установи.

Теперішній стан східців та відсутність раціонального освітлення та відеоспостереження даної території вказують на те, що спроб вирішити раніше цю проблему не було. Паркінг поряд з поліклінічним відділенням практично не використовується через відсутність інклюзивного підходу при первинному будівництві .

“Запровадження проекту вирішить дану проблему та дозволить нововолинцям та гостям міста почуватись комфортно та безпечно на території лікарні нашої громади.”

№2 Облаштування території біля кар’єрів «Кар’єри мають бути чистими: встановлення системи відеонагляду»

Автор: Валентин Мінчик 
Бюджет: 395000 гривень (великий)

Опис проєкту:

Кар’єри – три великих і дві менших водойми техногенного походження. Вода наповнюється з природних джерел, чиста, прозора. Силами ентузіастів – ці озерця зариблено.

Проблемою є сміття, яке вже не одне десятиліття звозять несвідомі люди. Це завдає збитків і екології, і псує пейзаж. Рибалки борються з проблемою, але цих зусиль не вистачає.

Способи вирішення проблеми:

Завдяки системі якісного відеонагляду, можна буде встановити осіб, котрі попри заборону вивозять побутові та будівельні відходи на кар’єри. Камери, які фіксують і при природному освітленні, і в темну пору доби , дозволять не лише встановити зловмисників , а й притягнути їх до відповідальності.

“Як результат – кар’єри стануть чистими, безпечними, комфортними. В перспективі – можна буде зробити повноцінну локацію для відпочинку.”

№4 Перший кінологічний куточок громади

Автор: Вікторія Влодарчик, Катерина Сузіна
Бюджет: 303880 гривень (великий)

Опис проєкту:

На 5, 6 та 15-му мікрорайонах з повідка спустити собаку, щоб був повноцінним вигул, неможливо так, як як є велика прохідність мешканців, часто з дітьми. Власники собак вигулюють тварин на дитячих майданчиках, територіях шкіл.

Також неповноцінні навантаження провокують різного роду розлади – від спонтанних нападів агресії до порушень опорно-рухового апарату тварин, а також може в перспективі стати причиною незворотніх процесів.

Способи вирішення проблеми:

Встановлення комплекту спеціальних турніків ( бум, бар’єри, тунель, гірка, гойдалка-балансир для собак тощо), адаптованих під потреби тварин різних розмірів, допоможе вирішити питання соціальної напруги жителів мікрорайонів, оскільки до цього вигул собак відбувався у непризначених для цього місцях – школи або дитсадки.

“Це буде перший такий куточок у Нововолинській громаді. При правильному та системному підході в майбутньому такі ж території будуть створені і в інших куточках міста – при бажанні жителів.”

№5 БУР-сквер: простір для всіх

Автор: Олександр Топорівський
Бюджет: 147400 гривень (малий)

Опис проєкту:

Жителі селища Благодатне бажають відпочивати на відкритому повітрі, у містечку немає жодного впорядкованого скверу, де могли б проводити час матері з дітьми, молодь, люди поважного віку, люди з інвалідністю і загалом жителі та гості громади.

Способи вирішення проблеми:

Облаштування скверу вирішить проблему відсутності належного простору для відпочинку, а також слугуватиме хорошим майданчиком для свят та заходів, які вже там проводять: День захисту дітей, вечірні кінопокази тощо.

“Після реалізації проекту селище отримає належно облаштовану зелену зону, яка буде відкритим інклюзивним простором для всієї громади.”

№6 Модернізація майданчиків для збору ТПВ

Автор: Данута Кустрьо, Олександр Воронін
Бюджет: 500000 гривень (великий)

Опис проєкту:

Наразі стан з облаштування сміттєвих майданчиків у нашому місті є не задовільним, це також стосується майданчика у районі автостанції.

Ним користуються щонайменше 300 квартир співвласників та інші люди. Ці майданчики не відповідають санітарно-гігієнічним нормам цивілізованого світу, у них немає огорожі та накриття, через це сміття розносить вітер, птахи та тварини.

Способи вирішення проблеми:

Сортування сміття, його повторне використання, зменшення споживання ресурсів, варто лише почати і якщо маленькі міста облаштовуватимуть схожі майданчики для сортованого сміття, це стане початком подолання цієї проблеми.

“Реалізація даного проєкту покращить екологічну ситуацію в місті та благоустрій міста, доступність та практичність здійснювати утилізацію ТПВ.”

№8 Вільний молодіжний простір – територія твого розвитку

Автор: Софія Касьян
Бюджет: 136908 гривень (малий)

Опис проєкту:

Виникає гостра потреба в тому, аби створити простір спільного культурного дозвілля. Особливу увагу потребують мешканці 5, 6, 15-их мікрорайонів, так як на даній місцевості немає затишної зони для проведення вільного часу з користю.

Способи вирішення проблеми:

Біля міського клубу є територія, яку можна використовувати для активного відпочинку дітей, молоді після навчання в школі. Облаштувавши її, усі охочі зможуть проводити чудове дозвілля, брати участь в тренінгах, інтелектуальних квізах, квестах, декатлонах.

“Результат проєкту – молодіжний, сучасний простір, який забезпечить моральний, естетичний, креативний розвиток молоді. В подальшому створення такого простору позитивно вплине на інтелектуальний, творчий, естетичний розвиток дітей і молоді.”

№ 9 Створення сучасного коворкінгу з арт-галереєю для розвитку в місті неформальної освіти, розвитку сучасних арт-індустрій та залучення молоді до громадського життя міста

Автор: Павло Медина
Бюджет: 133402 гривень (малий)

Опис проєкту:

Комунальні установи, які є в місті і відповідають за роботу в місті в основному мають своєю цільовою аудиторією шкільну молодь і є дуже формалізованими, що зупиняє значну частину молоді від кооперації з такими закладами.

Якщо місто хоче розвиватися і залишати у себе активну молодь то потрібно створити відповідні умови для їх реалізації в місті. Цю роль успішно останні роки виконувала команда Громадської організації «Нові крила» на волонтерських засадах.

Способи вирішення проблеми:

Такий простір це відповідь на виклик сьогодення і потреб молоді які є в громаді. Згідно нового закону «Про основні засади молодіжної політики» вік молоді 14-35, а значна частина комунальних закладів зі сфери освіти/культури, які працюють з молодими людьми вбачають свою роботу лише в роботі зі шкільною молоддю і частково студентами місцевих вузів.

“Простір буде діяти на базі приміщення центральної бібліотеки та буде розвивати проєктний менеджмент серед молоді для залучення ресурсів для реалізації їх ідей.”

№10 Створення сучасного пересувного ігрового клубу «PLAY» для змістовного дозвілля молоді Нововолинської громади

Автор: Павло Медина
Бюджет: 69500 гривень (малий)

Проєкт дасть можливість започаткувати клуб за інтересами «PLAY» мобільне середовища для молодих людей, де вони зможуть спілкуватися, комунікувати та соціалізуватися, а мобільність дасть можливість волонетрам або представникам молодіжного середовища із сіл громади брати ігри та інший інвентар та приїжджати до молоді в селах, яка не матиме можливості приїхати до клубу. .

Способи вирішення проблеми:

Команда «Нові крила», у якої закінчюється пільговий термін оренди приміщення, готова переїхати на довгострокову перспективу з розвитку простору, створення безпечного простору для розвитку громадянського суспільства в громаді та створення нових проєктів для молоді Нововолинської громади.

“Простір буде діяти на базі частини приміщення центральної бібліотеки та слугуватиме місцем генерації ідей і простором для змістовного відпочинку молоді, які плануватимуть робити проєкти в Нововолинській громаді та зможуть отримати підтримку/консультацію та менторський супровід.”

№11 Сквер культури та відпочинку у Благодатному

Автор: Катерина Будник
Бюджет: 250500 гривень (малий)

Опис проєкту:

Метою та завданням проекту є: приведення до ладу скверу, повернення йому охайного та естетичного вигляду. Місце є доступним для всіх бажаючих, ним зможуть користуватись всі жителі селища Благодатне, а також гості.

Способи вирішення проблеми:

Способами вирішення проблеми є:

  • реставрація фонтану та облаштування клумби;
  • заміна старого асфальтного покриття;
  • облаштування газону;
  • виготовлення садово-паркових скульптур.

“Після реалізації проекту мешканці селища отримають гарну, зручну та комфортну зону відпочинку.”

№12 «НапрямОК»

Автор: Вікторія Микитюк
Бюджет: 198000 гривень (великий)

Опис проєкту:

Проект «НапрямОК» вирішує питання зручності, доступності та інформативності. Для міста важливо бути туристично – привабливим та комфортним, а цього досягти можна лише орієнтуючись на мешканців та гостей.

Наприклад, Львів, Луцьк, Рівне і т.д. «розмовляють із туристами», натомість Нововолинськ – «мовчить», а щоб зрозуміти куди йти, потрібно або розпитувати у перехожих, або користуватись навігатором.

Способи вирішення проблеми:

Способами вирішення проблеми є встановлення інформаційно – туристичних вказівників, як зі сторін в’їзду у Нововолинськ, так і по території самого міста.

“Результати проекту значно розширять інформативність міста, додадуть йому відкритості і легкості. А гості Нововолинська відчуватимуть доступність та гостинність, задовільнивши свої потреби (від культурних до соціально – побутових і т.д.)”

№13 «ЗаKODоване місто»

Автор: Микитюк Вікторія
Бюджет: 37000 гривень (малий)

Опис проєкту:

Проект вирішує проблему неосвіченості. Адже прикро розуміти, що жителі міста насправді недооцінюють Нововолинськ, зазначаючи ніби немає тут ні пам’яток, ні історії, ні минулого. А гості – обминають увагою, говорячи що у збудованому за радянськими стандартами містечку апріорі немає на що дивитися.

Способи вирішення проблеми:

Раніше подібних проектів у Нововолинську не було, натомість вони популярні у інших містах. І це ще один факт, аби внести Нововолинськ до туристичної мапи відвідуваних міст.

“Результат проекту – освічені мешканці міста та його гості, які пишатимуться Нововолинськом та помічатимуть хороші аспекти розвитку, які знатимуть імена почесних громадян, а головне, зрозуміють чому і за що їм був наданий такий статус.”

№14 Інтерактивно-туристичний тотем з прямим дублюванням інформації у мобільний додаток «NOV.City»

Автор: Софія Касьян
Бюджет: 400000 гривень (великий)

Опис проєкту:

Відсутність структорованого та наочного інформаційного ресурсу про історію, туризм, спорт, культуру та дозвілля міста Нововолинська. Ця проблема важлива тому, що у нас немає єдиного блоку, де б знаходилась уся інформація, яка стосується міста.

Способи вирішення проблеми:

Мобільний додаток «NOV.City» – це унікальне рішення, діджитал-помічник кожного нововолинця. Реєстрація можлива буде з 12 років.

Додаток буде легким у використанні і кожен з легкістю зможе авторизуватися у системі, використавши логін: номер телефону або E-mail та пароль(у кожного власний).

“Після реалізації проєкту залишиться мобільний додаток «NOV.City», яким зможуть повноцінно користуватися люди у назначених цілях, це полегшить та зменшить час на пошуки потрібної інформації, найбільше цей проект спрямований на молоде покоління.”

№15 Зупинка – комфортні умови для очікування транспорту

Автор: Наталія Шимчук
Бюджет: 137000 гривень (малий)

Опис проєкту:

Потреба в автобусних зупинках та павільйонах виникла з моменту відновлення автобусного руху в селі Грибовиця, якщо влітку ще можна чекати автобус під відкритим неба, то в холодну пору року, коли падає дощ та сніг, довго на відкритому просторі не вистояти.

Способи вирішення проблеми:

Проект під назвою «Зупинка – комфортні умови для очікування транспорту» дуже актуальний для громади, оскільки за автобусними маршрутами Нововолинськ – Благодатне через Грибовицю та Нововолинськ – Соснина.

“Реалізація проекту спрямована на забезпечення комфортних умов, як для жителів села Грибовиця так і для гостей населеного пункту, які щоденно користуються громадським транспортом”

№16 Встановлення зупинок громадського транспорту в селах Нововолинської громади

Автор: Катерина Лубочкова
Бюджет: 100000 гривень (малий)

Опис проєкту:

Громадянам похилого віку немає де присісти, адже очікувати автобус іноді доводиться по 20 хвилин, немає де поставити важкі пакети.

В селах округу також зовсім відсутні дошки для оголошень та урни для сміття, через що ніде роклеїти оголошення, що призводить до обклеювання електроопор та інших не відведених для цього місць.

Способи вирішення проблеми:

Встановлення автобусних зупинок забезпечить безпеку дорожнього руху, систематизує водіїй зупинятися у відведених для цього місцях, люди матимуть де сховатися від дощу і вітру, розвісити чи почитати оголошення, викинути дрібне сміття.

“Після реалізації проєкту в селах громади з’являться нові сучасні зупинки, оснащені дошками для оголошень та вуличними смітниками, це дасть змогу жителям сіл відчувати себе в безпеці і в комфорті очікувати на прибуття свого маршрутного таксі, не відчувати себе ущемленими.”

№17 Крок вперед для спортивного клубу «Атлет» у Благодатному

Автор: Ігор Мазурок
Бюджет: 60000 (малий)

Опис проєкту:

Діти з кризових родин та пільгових категорій – в приорітеті, адже для них особливо важливими є позитивні приклади та можливість зайняти себе конструктивним та корисним. Сьогодні в нас займаються 21 дитина та 8 підлітків.

Способи вирішення проблеми:

Вихованці отримають можливість вдосконалювати свої навички, відстоювати себе, стануть сильнішими фізично і психологічно, загартуються для дорослого життя. Завдяки спортінвентарю покращаться результати участі у турнірах, з’явиться можливість охопити більшу аудиторію.

“Як результат – отримаємо куточок, де кожен проведе час із користю. Слідкуватимемо за станом, прибиратимемо, не допустимо перетворенню на точку розпивання спиртного, адже ми хочемо порядку та спокою.”

№18 «Встановимо турніки захисникам України»

Автор: Олександр Кондисюк
Бюджет: 101500 гривень (малий)

Опис проєкту:

На 6-му мікрорайоні компактно проживають військовослужбовці 14-ї ОМБр ім.князя Романа Великого – з’єднання Сухопутних військ Збройних Сил України, а також учасників АТО\ООС.

Відсутність належної спортивної інфраструктури не дає можливості захисникам України активно займатись фізичними навантаженнями, що негативно позначається не лише на їх фізичній формі, а й на психоемоційному стані.

Способи вирішення проблеми:

Встановлення комплекту турніків та правильна робота керівників ГО «Нововолинська спілка ветеранів АТО» та офіцеського складу зумовить оптимальні умови та зорієнтує військослужбовців та учасників АТО\ООС до регулярних фізичних навантажень.

“В перспективі силами ГО «Нововолинська спілка ветеранів АТО» турники будуть фарбуватись у кольори українського прапора ( фарба буде закуплена додатково) , також слідкуватимуть за станом конструкцій.”

№19 Встановлення макету пішохідного переходу “Школяр”

Автор: Олександр Воронін Олександр, Ірина Гіль
Бюджет: 312600 гривен (великий)

Опис проєкту:

Спостереження за поведінкою дітей та дорослих при перетині проїзної частини, підтверджує необхідність убезпечити нерегульовані пішохідні переходи біля шкіл спеціальними ростовими фігурами дітей, встановлення яких практикуються у розвинених Європейських країнах.

Способи вирішення проблеми:

Фігури в яскравому одязі будуть привертати увагу водіїв і вони будуть обачнішими там, де пішоходами є діти.

“Реалізація проєкту посилить увагу водіїв в місцях масового скупчення дітей. Покращить естетичний вигляд пішохідних переходів в місті.”

№20 Встановлення благодійних «кошиків добра» у продуктових магазинах міста Нововолинськ, які орієнтовані на малозабезпечених людей з метою забезпечення їх життєво необхідними продуктами харчування

Автор: Гіль Ірина
Бюджет: 25000 гривень (малий)

Опис проєкту:

Актуальною проблемою залишається те, що у місті наявна категорія людей, зокрема безпритульні, одинокі особи похилого віку, тощо, які не мають засобів для існування і які потребують систематичної допомоги у вигляді харчування.

Способи вирішення проблеми:

Реалізація проєкту систематично надасть змогу забезпечувати харчуванням жителів міста, які опинились у складних життєвих обставинах, та не можуть самостійно забезпечити себе продуктами харчування.

“Встановлення 10 «кошиків добра» у закладах торгівлі харчами. Видача харчових ланч боксів особам, які приходять на постійній основі до Благодійної їдальні. Посилення уваги до проблем безпритульних людей, а також осіб, які живуть за межею бідності.”

21 Розваги для жителів самозабудови

Автор: Сергій Книш
Бюджет: 100300 гривень (малий)

Опис проєкту:

В мережі жителі приватного сектору спостерігають повідомлення про нові майданчики або ж бачать їх, коли приходять до когось в гості у двори багатоквартирних будинків. Завдяки наявності турніків та елементів дитячого майданчика для жителів кутка з’явиться можливість проводити час із користю, особливо дітям та молоді.

Способи вирішення проблеми:

Навіть одна встановлена ентузіастом лавка стала подією, адже бабусі вже мають де спинитись по дорозі з магазину. Діти не бігатимуть десь далеко, все на оці в батьків, а молодь отримає можливість займатись спортом без остраху, що виженуть із дворів багатоквартирних будинків.

“Як результат – отримаємо куточок, де кожен проведе час із користю. Слідкуватимемо за станом, прибиратимемо, не допустимо перетворенню на точку розпивання спиртного, адже ми хочемо порядку та спокою.”

22 Дитячий майданчик «Дружба»

Автор: Василь Оксентюк
Бюджет: 500000 гривень (великий)

Опис проєкту:

Раніше на цьому місць був майданчик який вийшов з ладу з плином часу, а сама територія скверу вподобана мешканцями громади як чудове місце відпочинку встановлення нового ігрового майданчика сприятиме покращенню умов перебування на цій території.

Способи вирішення проблеми:

Встановлення ігрового майданчика.

“Після реалізації проекту буде встановлено ігровий комплекс з трьома гірками, ігровими вежами, гойдалками та батут.”

23 «ЗЕЛЕНА БУЦА» – бігай, стрибай, грай – успіху досягай.

Автор: Наталія Поліщук , Володимир Кметь
Бюджет: 188670 гривень (малий)

Опис проєкту:

Усі діти хочуть у теплу пору року грати в розвивальні ігри, займатися спортом на відкритому повітрі, проте, на жаль, на Центру немає відкритого інклюзивного дитячого майданчика.

Способи вирішення проблеми:

Майданчик сприятиме залученню дітей з інвалідністю в ігровий процес і задасть тренд для громади, адже автори проєкту вважають, що всі без виключення дитячі майданчики в громаді повинні бути з елементами інклюзії, а не фактично недоступними для дітей з інвалідністю.

“Після реалізації проекту місто отримає повноцінний дитячо-спортивний майданчик, який стане відкритим інклюзивним простором для дітей.”

№24 Освітлення території Міжшкільного навчально-виробничого комбінату – безпека, комфорт і доступність

Автор: Наталія Поліщук
Бюджет: 50282 гривень (малий)

Опис проєкту:

На даній території освітлення мінімальне, в темну пору взагалі страшно і мала видимість тротуару. Так як у даному приміщенні проходять різноманітні заняття для діток та молоді з 8.00 і до 20.00, то якісне освітлення території повинно бути.

Способи вирішення проблеми:

З 1-го вересня 2022-го відкривається кафедра військової підготовки, на якій заняття будуть проводитися щодня. Це й зменшить кількість побитих вікон і проведення часу на сходах закладу сумнівними компаній.

“Після виконання проекту залишиться освітлена територія, безпечна і доступна для всіх працівників і вихованців закладу. Подальше фінансування не потрібне, окрім сплати за спожиту електроенергію.”

№25 «Організація сучасного освітнього простору для занять технічної творчості»

Автор: Олександр Ткачук
Бюджет: 260170 гривень (великий)

Опис проєкту:

Даний проект складається з двох розділів:

  • Перший розділ: проведення енергозберігаючих заходів, а саме – заміна вікон у навчальних кабінетах, які втратили експлуатаційні якості, не забезпечують зберігання тепла.
  • Другий розділ: Забезпечити Нововолинський центр дитячої та юнацької творчості найсучаснішими засобами та технологіями, з метою відкриття гуртка «Робототехніка».

Способи вирішення проблеми:

Забезпечити Нововолинський центр дитячої та юнацької творчості найсучаснішими засобами та технологіями, з метою відкриття гуртка «Робототехніка». Це командна, творча і проектна робота, яка дозволяє розкрити та розвинути потенціал учнів.

“Для більшості сімей залишається актуальним питання вартості навчання дитини основам робототехніки. Створення безкоштовних гуртків першого року навчання, на базі Нововолинського центру дитячої та юнацької творчості, дозволить більш широко залучити дітей до навчання, незалежно від матеріального стан.”

№26 Сучасні вікна- тепло у класах

Автор: Володимир Кожан
Бюджет: 76720 гривень (малий)

Опис проєкту:

В еколого-натуралістичному відділі Нововолинського центру дитячої та юнацької творчості в Благодатному через старі, зношені вікна відчувається значна втрата тепла, яке зараз дорого коштує. Через щілини у вікнах до будівлі потрапляють різноманітні опади, у зв´язку із чим у навчальних кабінетах сиріють стіни і стеля, які провокують виникнення та розвиток плісняви, що є дуже небезпечно для здоров´я вихованців і працівників закладу.

Способи вирішення проблеми:

Естетичний вигляд будинку із старими вікнами і дверьми знаходиться на незадовільному рівні. Задля створення енерго-ефективного навчального приміщення, потрібно максимально зменшити втрату тепла в приміщенні.

“Заміна старих дерев’яних вікон на сучасні металопластикові дозволяє насамперед позбутися зайвих втрат тепла. А це вкрай важливо в умовах, коли постійно зростають ціни на енергоносії.”

№27 Благодатне під контролем

Автор: Сергій Данилів, Віталій Власюк, Катерина Будник
Бюджет: 95000 гривень (малий)

Опис проєкту:

Встановлена система відеонагляду у Благодатному працює неналежним чином – нема постійного контролю та обслуговування. Були і критичні випадки – камеру пошкоджено, коли сталась вночі пограбували магазин, аби унеможливити встановлення зловмисників.

Способи вирішення проблеми:

Завдяки належно працюючій системі відеонагляду жителі та гості селища Благодатного почуватимуться значно безпечніше та спокійніше, а також – підвищиться рівень самосвідомості. Усвідомлюючи, що вони є під прицілом камер, бажання до протиправних дій буде менше.

“У підсумку – зниження рівня злочинності, покращення криміногенної ситуації в населеному пункті, покращення ситуації із благоустроєм за рахунок зменшення кількості незаконних сміттєзвалищ, підвищення рівня дисциплінованості населення та дотримання ними правил і норм.”

№28 Зробимо Нововолинськ безпечним: стерилізація тварин і навіщо це потрібно

Автор: Ольга Микулик, Катерина Ригаловська, Ірина Власюк
Бюджет: 75000 гривень (малий)

Опис проєкту:

Важко не погодитись з тим, що основна маса тварин попадає на вулиці завдяки горе-господарям і тим самим поповнюють армію безпритульних тварин.

За деякий час на вулицях міста знаходять коробочки, сумки, мішки з викинутими тваринами. І ланцюжок замикається – бувшедомашні тварини стають безхатніми і народжують сотні безхатніх щенят і кошенят.

Способи вирішення проблеми:

ГО “Теплі лапки”, заручившись допомогою влади, розробляє нову програму, яка запрацює та забезпечить ефективне використання бюджетних коштів, зменшить кількість безпритульних тварин на вулицях міста та забезпечить спокій у суспільстві, підвищить рівень безпеки та комфорту для мешканців міста.

“Зменшення поголів’я, зниження рівня агресії, адже в організмі припиняється вироблення статевих гормонів, які впливають на поведінку – не секрет, що тварини стають агресивними в період сексуального голоду та коли вигодовують потомство.”

№29 Стерилізація та вакцинація безпритульних тварин у Нововолинській громаді

Автор: Руслан Романишин
Бюджет: 100400 гривень (малий)

Опис проєкту:

Стерилізація тварин та вакцинація проти сказу дозволить попередити збільшення популяції котів та собак у Нововолинській громаді і тим самим покращить санітарно-епідеміологічну ситуацію, а також естетичний вигляд міста.

Способи вирішення проблеми:

Завдяки стерилізації буде зменшена кількість безпритульних тварин, оскільки тварина не зможе більше розмножуватися.

“Зростання числа безпритульних тварин значно зменшиться та будуть створені умови для подальшого скорочення популяції, а як результат підвищення безпеки та комфортності проживання.”

№30 Доступність безперешкодного доступу для осіб з обмеженими можливостями та маломобільних груп населення (під’їзд та парковка)

Автор: Василь Шелест
Бюджет: 500000 гривень (великий)

Опис проєкту:

Амбулаторія загальної практики сімейної медицини №4 немає відповідного під’їзду та парковки для осіб з обмеженими можливостями.

Способи вирішення проблеми:

Облаштування заїзду та парковки покращить якість надання медичної допомоги особам з обмеженими можливостями.

“Після реалізації проекту особи з інвалідністю будуть мати можливість вільного доїзду до амбулаторії, безперешкодне паркування автотранспорту. Люди з вадами зору зможуть вільно дійти до амбулаторії по тактильній смузі.”

№32 Денс-студія “Твій шлях”

Автор: Богдан Приймак
Бюджет: 100000 гривень (малий)

Опис проєкту:

Враховуючи, що Будинок культури знаходиться в центі села Гряди, і є єдиним у старостинському окрузі, то зал хореографії буде доступним простором, розкриття талантів та здібностей молодого покоління.

Способи вирішення проблеми:

Облаштування хореографічної зали для занять хореографією є ефективним методом залучення молоді до активного відпочинку, забезпечення відповідного фізичного рівня та духовного розвитку молодого покоління, вкрай необхідне в нашому селі.

“Проєкт передбачає облаштування хореографічного залу для дітей та дорослих ,які мають бажання займатися хореографією.”

Нагадуємо, проголосувати за проєкт, що будуть реалізовувати коштом Громадського бюджету можна на платформі Е-dem.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер