<

Фото дня: Яке екологічне майбутнє чекає на молоде покоління у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:15 | 12.05.2021 / Нововолинськ, Фото дня / /
Перегляди
98
/ Коментарі відсутні

Жителька Нововолинська сфотографувала своїх дітей на фоні місцевого підприємства «Кроноспан», що виготовляє плити з ДСП, з труб якого постійне йде дим.

Фотографію своїх дітлахів, яким 3 та 6 років, зробила мешканка Нововолинська Юлія Чабан. На фоні дітей, біло-сірий дим з труб Кроноспану виглядає ще більш зловіще.

Дивлячись на світлини, одразу виникає питання, яке майбутнє чекає на молоде покоління у Нововолинську, чи буде сприятливою екологічна ситуація для життя у місті?

Нагадаємо, що на початку весни цього року мешканці Нововолинська вже неодноразово жалілися на сморід та дим зі сторони Кроноспану, який працює цілодобово й у вихідні та святкові дні. Люди у фейсбуці писали про пил та нестерпний запах, який було чутно не лише поблизу 15-го мікрорайону, а й в різних районах Нововолинська та збиралися вийти на акцію протесту. Своєю чергою, керівництво підприємства стверджує, що вони провели чергову модернізацію обладнання, встановили WESP фільтр і перезапустили виготовлення плити на новому обладнанні. Також працюють над збільшенням потужності виробництва.

До слова, наприкінці 2020 року Держекоінспекція Волинської області оштрафувала нововолинський Кроноспан на майже 300 тисяч грн за шкоду довкіллю. Проте до квітня підприємство дану суму не сплатило і штраф намагалися стягнути через суд.

Якщо ви маєте фото, які ми можемо використати в рубриці «Фото дня» на інтернет-виданні «БУГ», надсилайте їх у повідомлення на фейсбук-сторінку видання з коротким підписом або на скриньку bugorgua@gmail.com.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер