<

Фірма, яка хоче розгребти нововолинські терикони повинна юридично перебратися на Волинь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:27 | 12.03.2015 / Нововолинськ / , /
Перегляди
48
/ Коментарі відсутні

Депутати Волиньради не хочуть надавати дозвіл на діяльність фірмі, яка прагне розгрібати терикони поблизу шахт у Нововолинську, якщо підприємство не перереєструється на Волині.

Таку умову вони черговий раз озвучили для ТзОВ «Екоенергоресурси» 11 березня під час засідання постійної депутатської комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів, пише видання VIP.

Зазначимо, що під час сесії облради вже розглядали питання про погодження ТзОВ «Екоенергоресурси»спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення та дослідно-промисловою розробкою вугілля ділянки «Нововолинська техногенна» на площі 19 гектарів.

Тобто фірма планує розгрібати терикони поблизу шахт у Нововолинську. Технічний директор ТзОВ «Екоенергоресурси» Василь Петришин розповів, що ці відходи перероблятимуть на будівельні матеріали, на матеріали, якими посипають дороги. Непотрібні відходи складатимуть на тому ж місці. Вони становитимуть приблизно 25% від усієї маси. Опісля їх засиплють землею, територію рекультивують.

Не зважаючи на такі перспективи, що сприяють покращенню стану навколишнього середовища, депутати все ж зациклилися на одному – вимагали зміни юридичної адреси фірми, щоб з Львівської області перенесли її у Волинську. Тобто печатку вони повинні виготовити до сесії облради, яка відбудеться 20 березня. Власне це і вплине на прийняття рішення.

Разом із тим представники фірми не розуміють таку вимогу. Обранці громади аргументують це тим, що клопочуться, аби податки лишалися на місці. Депутат Нововолинської міської ради Олексій Гольчук, який клопочеться, аби фірма все ж отримала дозвіл, зазначив, що податки у будь-якому випадку будуть йти на Київ.

У Нововолинську лишатиметься лише податок із доходів фізичних осіб, тобто від заробітної плати працівників. До речі, на підприємстві планується створити орієнтовно сто нових робочих місць. Переконував депутатів прийняти позитивне рішення начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук. «Порушень законодавства немає. Позиція інспекції – добре, що така людина знайшлася, яка хоче переробляти відходи», – зазначив він.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок