<

Фірма Коптюка не хоче передавати у комунальну власність Нововолинська котельні, які орендувала

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:10 | 9.08.2022 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
3912
/ коментарів 6

Фірма Анатолія Коптюка ТОВ «Теплопостач» не підписує акти приймання-передачі у комунальну власність Нововолинська чотирьох твердопаливних котелень, які обслуговують лікарню, відділення поліції, декілька ліцеїв та дитсадочків.

Міський голова Нововолинська Борис Карпус розповів, що ситуація з передачею у комунальну власність міста котелень є загрозливою.

Існує ризик того, що ці котельні не розпочнуть роботу вчасно. Це може зірвати опалювальний період в установах і організаціях, які вони обслуговують. Орендар не підписує акти приймання-передачі та ігнорує всі законні вимоги органу місцевого самоврядування, говорить мер.

Нагадаємо, ще попередня влада віддала приміщення котелень в оренду інвестору ТОВ «Теплопостач», директор якого – Анатолій Коптюк. Вони обслуговують об’єкти бюджетної сфери: лікарню, поліцію, декілька садочків та ліцеїв міста.

Нещодавно прокуратура повідомила директору підприємства про підозру у привласненні 1,5 мільйона держкоштів. Махінації виявили на обігріві Нововолинської лікарні за часів керування Віктора Мороза.

Слідство встановило, що кілька років поспіль посадовець подавав до виконкому для затвердження тарифу документи із внесеними у них недостовірними відомостями про витрати на придбання енергоносіїв для надання послуг з опалення Нововолинської центральної міської лікарні.

На підставі підроблених посадовцем документів на рахунок підприємства з бюджету було зайво перераховано понад 1,5 мільйона гривень, які директор і привласнив.

Котельні Коптюка обслуговують міську лікарню, ліцей №7, садочок №6, на 15-му мікрорайоні школу №5, дошкільні навчальні заклади №5 і 9, військкомат, відділення поліції, коледж, дитячий садок № 7.

Ці чотири котельні не передані назад на баланс міста, через що не можуть оголосити конкурс, або передати теплогенеруючій компанії для того, щоб диференціювати видатки на газ.

На комісії ТЕБ і НС вирішили, що для пришвидшення легального процесу передачі будуть залучені правоохоронні органи та військова цивільна адміністрація.

Читайте також:

Опалювальний сезон буде важким: у Нововолинську за 23 млн грн з’являться ще дві котельні на твердому паливі

Фото на головній – сайт район Іваничі




коментарів: 6
  1. Є така “партія”! Вірніше, була та згула. Я неодноразово писав і доводив, коли мені закидали, що мовляв старого мера на посаді більше немає, і ти Бідзюра – старий маразматику, закрий губу. Стверджую вчергове: майже 20-річне правління “зони сапогізму” в Нововолинську, ще не раз буде нагадувати про себе різними гидкими корупційно-злочинними штучками, іще жахливішими, аніж оця. Впродовж наступних багатьох років. Стулити писок повинен не я, а ті, що пишуть. Борисе Сергійовичу! Оце ваше: “А я не буду ганятися за колишнім мером!”

    • А я щось не відчув,що влада в Нововолинську змінилась… В “Волинь вугіллі” як були чвари-так і є…як латали діри в асфальті до дня шахтаря- так і латають… Можливо,я щось пропустив? Поправте…чи ще почекаємо?

  2. а скілько грошей сапожніков та гаврилюк заробили на необгрунтованно завищених тарифів?

  3. А ви їм повісти вручіть як на 9 шахті. І тоді все можна передати на чееесному конкурсі 100% своїм!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер