<

Фермерське господарство, що розташоване на території Нововолинської громади, стало учасником державної грантової програми

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:31 | 6.12.2022 / Нововолинськ / , /
Перегляди
4484
/ 1 коментар

Фермерське господарство «Дари Волині» – учасник державної грантової програми зі створення саду. Директор підприємства Марина Єлева розповідає, що в рамках проєкту вже встигли отримати грантові кошти та посадити саджанці під яблуневий сад на площі у 8,4 гектара.

У «Дарах Волині» вже встигли перевірити на ділі, як працює проєкт. Про це йдеться на сторінці Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Марині Єлевій 35 років, разом із батьком та матір’ю вони перекваліфікувалися у фермерів ще у 2013 році. До того кожен займався чимось своїм, але оскільки у татових батьків була хата у селі Гри́бовиця, вирішили там закласти сад.

Нині родина має вже в обробітку яблуневий сад площею в понад 11 гектара. Додатково сім’я Марини вирощує сою та пшеницю. Загалом у сезон вона забезпечує понад 40 людей із навколишніх населених пунктів робочими місцями.

Яблука фермерство збуває у місцеві мережі, а також на Львівщину та Рівненщину. У минулі роки була можливість співпрацювати з Білоруссю, але з початком війни будь-які шляхи співпраці безповоротно обірвалися. Марина каже, що цього року вирощену агропродукцію вдалося реалізувати без пригод і зайвих проблем. Як буде наступного року, покаже час, але родина вірить у перемогу України та налаштована оптимістично.

Марина — дуже проактивна жителька своєї громади. Вона є депутатом міської ради, обіймає посаду кризового менеджера в благодійній організації, але каже, що саме фермерство дозволяє їй перемикнутися на позитивну хвилю і відпочити думками й душею.

“Прогулянка садом дуже заряджає. Буває, навіть ходжу в робочих цілях для різного аналізу, але одразу відчуваю, як збагачуюся енергією та відновлююся від різного негативу. Тому сади для мене це вже не стільки робота, як невід’ємна частина мого життя”, – зазначає Марина.

Нагадаємо, що журналісти БУГу відвідували яблуневий сад «Дари Волині» у селі Грибовиця, відеосюжет можна переглянути за посиланням. Територія саду налічує 30 000 дерев, згодом було зініційовано ідею виділити ще одну ділянку на 22 000 нових дерев. 




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок