<

Федір Богдан – офіційний керівник ДП “Волиньвугілля”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:39 | 14.08.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
10
/ 1 коментар

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України відповідно до Закону України Про центральні органи виконавчої влади і Закону України Про місцеві державні адміністрації звернулося до керівництва обласної державної адміністрації з листом, в якому висловлює прохання погодити призначення Федора Богдана на посаду генерального директора Державного підприємства Волиньвугілля як такого, котрий успішно пройшов конкурсний відбір, із наступним укладенням контракту в установленому порядку.

Федір Григорович три місяці виконував обов’язки керівника ДП “Волиньвугілля”. Відповідне рішення ухвалив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, поспілкувавшись із представниками шахтарських колективів та профспілок галузі.  Нагадаємо, що нововолинські гірники мали ряд претензій до попереднього генерального директора державного підприємства, а тому новому претенденту на  відповідну посаду – Федору Богдану й встановили випробувальний термін. Отож, беручи до уваги його значний досвід роботи на керівних посадах, рівень фахової і професійної підготовки та ділові якості, голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик погодив кандидатуру пана Богдана на посаду генерального директора Державного підприємства “Волиньвугілля”.

Варто також зазначити, що шахтарське питання перебуває на постійному контролі у Володимира Петровича. Свідченням цього є особисті зустрічі голови облдержадміністрації з гірниками ДП “Волиньвугілля”, під час яких обговорюють найбільш гострі та нагальні проблеми галузі.

Разом із тим, наприкінці червня цього року, перебуваючи у відрядженні в Києві, Володимир Петрович мав зустрічі з керівництвом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. Сторони обговорювали актуальні проблеми ДП “Волиньвугілля”, добудову шахти №10 “Новолинська”, акцентували й на питаннях виплати гірникам заборгованості із заробітної плати, а також зупинялися на окремих аспектах реформування підприємства й подальших перспективах розвитку вугільної промисловості Волині.

Слід зазначити, що на рівні розмов справа не завершилася: минулого тижня волинські шахтарі отримали черговий транш у розмірі 25 млн грн. із запланованих 200-т, закладених у Державному бюджеті цього року на добудову шахти № 10 «Нововолинської».

На погашення заборгованості й виплату заробітної плати спрямовано близько двох млн. грн. Відтак, шахтарські борги зменшилися, позаяк із гірниками розрахувалися до червня включно. Рештою коштів розрахувалися із субпідрядниками за виконані роботи та, відповідно, продовжили будівництво копальні.

Окрім цього,  9 млн. 14 тис. 900 грн. надійшло на виплату   заробітної плати гірникам шахти №1 «Нововолинська».   Також відкрито асигнування  у сумі 281 тис. 445 грн. для шахти № 5.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер