<

Фахівці Нововолинського міського центру зайнятості відвідали поранених бійців АТО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:55 | 14.06.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
3
/ 1 коментар

Одним із пріоритетних завдань суспільства сьогодні є підтримка демобілізованих учасників антитерористичної операції, що має на меті якомога пришвидшити соціальну адаптаціюїхдо мирного життя.

У четвер, 11-го червня фахівцями Нововолинського міського центру зайнятості організована зустріч в Луцькому гарнізонному госпіталі з військовослужбовцями, що поранені або проходять там лікування чи реабілітацію, – повідомляє сайт міської ради.

Щоб зустріч була корисною та змістовною та охопила різні інформативні напрямки, зокрема,- соціальна допомога, юридична консультація, психологічна підтримка, до неї долучились директор центру соціальних служб сім’ї та молоді Ольга Лакиш, головний спеціаліст Нововолинського міського управління юстиції Вікторія Скриннік та психолог за освітою та покликанням Лариса Шиманська.

Заступник директора Нововолинського міського центру зайнятості Ірина Олійник поінформувала присутніх щодо можливостей служби зайнятості, переліку послуг, працевлаштування, професійного навчання та можливості отримати одноразову виплату для зайняття підприємницькою діяльністю за будь-яким бажаним напрямком.

Про правову підтримку демобілізованих учасників антитерористичної операції розповіла головний спеціаліст Нововолинського міського управління юстиції Вікторія Скриннік. Вона підготувала роздаткові матеріали з корисною інформацією та відповіла на практичні запитання військовослужбовців.

Директор центру соціальних служб сім’ї та молоді Ольга Лакиш повідомила про соціальну підтримку, зокрема, щодо пільг на комунальні послуги, санаторно-курортне лікування, можливостей безкоштовного харчування дітей військовослужбовців в закладах освіти тощо (деякі з пільг встановлюються за рішеннями місцевої влади).

Про можливість отримати фахову психологічну допомогу, в тому числі в режимі «онлайн», поінформувала Лариса Шиманська, яка вже тривалий термін проводить тренінги   різної тематики, надає поради, як справитися з посттравматичним стресовим розладом та щодо соціальної  адаптації.

Окрім інформаційної підтримки, пацієнтам Луцького гарнізонного госпіталю привезли гостинці: печиво, сік та інші продукти харчування. Зустріч пройшла в теплій дружній обстановці. Маємо надію, що інформація та поради, отримані в процесі спілкування, допоможуть нашим захисникам швидше повернутись до мирного життя.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок