<

Євромайдан – рік по тому. Народне віче у Нововолинську. Фоторепортаж

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:12 | 30.11.2014 / Нововолинськ /
Перегляди
8
/ 1 коментар

Сьогодні Нововолинці вшанували пам’ять героїв України, пригадали події Революції Гідності та знову вийшли на Майдан.

Ейфорія повстання відійшла та кожному з нас потрібно рухатись далі. Активісти нашого міста, політики, військовослужбовці та звичайні громадяни, які не були, і не є байдужими, організували та підтримали ідею сьогоднішнього Народного віче. Близько 14:00 у міському Палаці культури, на першому поверсі, відбувся черговий культурно-мистецький захід «Разом до перемоги», спрямований на висвітлення подій революції у фотохроніці, усі охочі могли також взяти участь у благодійному ярмарку, частина коштів від якого буде перерахована українським військовослужбовцям. До акції долучились місцеві художники, які стали на сторону благочинності, цим самим підтвердили ідею розвитку мистецтва під час війни.

Традиційно, на місцевому Майдані Незалежності перед нововолинцями виступили активісти нашого міста. Зокрема, один із тих хто був учасником усіх національних революцій, громадський активіст Недищук Євген поділився своїми враженнями за прожитий нелегкий рік, та окреслив основні проблематичні вектори прямування та розвитку нашої країни. Помітними на віче стали наші військовослужбовці, представники організації  Патріот України, діячі культури та звичайні громадяни різного віку, які зі сльозами на очах пройнялись вчинками наших громадян, що віддали життя за наше майбутнє. Захід підтримали наші священники, які провели панахиду за загиблими Героями. Далі події перемістилися у Палац Культури, де відбувся благодійний концерт за участю творчих колективів.

Нововолинське Народне Віче в черговий раз підтверджує єдність нашого народу, наших патріотів, єдність думки, що потрібно продовжувати діяти кожному, не покладаючи рук, не розчаровуватись і не втрачати надію. Разом ми сила, лише так ми отримаємо перемогу.

Фото00003
Фото00002
Фото00001
Фото00015
Фото00014
Фото00013
Фото00012
Фото00011
Фото00010
Фото00009
Фото00008
Фото00007
Фото00006
Фото00005
Фото00004




один коментар
  1. Витяг з сценарію
    Додатково ще виступила мати Сергія Байдовського, яка була запрошена але не дала підтвердження чи прийде.
    Прошу згадати решту виступаючих яки були активні за часи Майдану.

    1. А зараз до виступу запрошую Бориса Бабійчука, який був 30 листопада на Михайлівській площі, де власне і розпочався Майдан Гідності.
    3. Хочемо запросити до слова Віктора Ромашевського, котрий очолював Нововолинський автомайдан та допомагав нашим землякам у Києві.
    4. Для захисту від різного роду провокацій зі сторони тодішньої влади у тому числі й криміналітету на місцях активістами створювалися групи самооборони. Зараз слово надаємо представнику Нововолинської самооборони Володимиру Шаповалу.
    5. Один із активних організаторів системних перевезень людей до Києва та забезпечення їх усім необхідним був Євгеній Недищук. Запрошуємо його до слова.
    6. Слово надається одному із найактивніших мітингувальників та організаторів перевезень людей до Києва та забезпечення їх усім необхідним Віктору Тарасенко.
    7. Багато активістів Майдану, пройшовши цей нелегкий шлях, пішли воювати за Україну. Хочу представити вам активіста майдану, волонтера, а потім і добровольця, який на цьому тижні приїхав із зони АТО. І є гордістю Нововолинської молодіжної ГО «Батьківщина молода» Олега Решетило.
    8. Майдан змінив свідомість людей , після початку бойових дій на сході люди сприйняли проблеми армії, як свої особисті. І це породило народження волонтерського руху. У нашому місті існує декілька волонтерських груп.
    Зараз хочемо надати слово, Валерію Курстаку, який був активний також не лише під час Майдану, а й надалі продовжує нелегку небезпечну роботу волонтера і вже в 27-е повернувся з передової.
    9. До мікрофона запрошуємо Олександра Дричика, ще одного представника волонтерського руху міста Нововолинська.
    10. Завершальне слово надаємо координатору Нововолинського Центру Допомоги Військовослужбовцям Борису Бабійчуку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер