<

Електронні петиції у Нововолинську? Ні, не чули…

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:47 | 7.12.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
0
/ коментарі 2

У той час, коли на Волині впроваджується і вже ефективно працює система електронних петицій, в Нововолинській міській раді роблять вигляд, ніби не чули про таке нововведення.

Електронні петиції – це особлива форма електронних звернень громадян, яка вже успішно практикується в Україні, а навіть у сусідніх містах, таких як, наприклад, Луцьк – де вперше в країні набиралися досвіду з цього питання, та Володимир-Волинський.

Зокрема, у Володимирі-Волинському ця тема набула великого резонансу, досі точаться дискусії про доцільність подібного підходу до співпраці між народом і чиновниками.

Люди давно чекали інструменту прямого зв’язку із владою. І нарешті 28-го жовтня вийшов в дію закон України, який передбачає що електронна петиція має таку ж саму дію, як і звернення громадян.

Чому запроваджуються петиції? Якщо хтось має дуже хорошу і, на перший погляд, важливу ідею для міста – це нововведення існує для того, щоб подивитися наскільки дана проблематика є справді важливою.

Суть проекту полягає в тому, що пропозиція від жителів міста, яка набирає 250 підписів, повинна бути розглянута або на виконкомі або на сесії міськради.

Однак, якщо питанням запровадження петицій зацікавилися у інших населених пунктах, то у Нововолинську цей процес стоїть на місці непорушно. Депутат міської ради Валерій Мних, мабуть, першим звернув на це увагу і написав звернення до міського голови.

_DSC0297_tn

Відповідь Віктора Сапожнікова виглядала таким чином: “Дякую Вам за небайдужість у порушені зазначеного у Вашому депутатському зверненні питання. Повідомляю, що уже розпочата робота стосовно приєднання Нововолинська до єдиної системи місцевих петицій. Однак, на даний час виникають певні технічні проблеми. Найближчим часом будуть проведені консультації із Фондом Східна Європа щодо їх вирішення”.

Що то за технічні проблеми і чому Нововолинськ відстає від сусідніх міст у впровадженні електронних петицій? Чи не через брак ініціативності та байдужість збоку влади?




коментарів: 2
  1. Ініціатива потрібна.
    Плюсую.

    від себе :

    Вікторе Борисовичу!
    А громада може помогти Вам вирішити технічні проблеми? І Якого вони характеру?

  2. Молоток, Валерій Михайлович! Хоча б не наврочити. Що стосується Сапожнікова. Я вже неодноразово заявляв, що все зло у місцевій владі – саме від нього. Це комунодинозавр, який ніколи не буде хотіти вчитися прогресивним методам роботи і впроваджувати їх у міськрадівських кабінетах. Воно для нього, та його оточення – смерті подібне! Бо саме у цьому (старих звичках “совєцького” керівництва) і закладені немалі прибутки, втрачати які, воно ніколи не погодиться. Маємо класичну відписку у дусі Віктора Борисовича – інтригана та пристосуванця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа