<

Економічна ситуація в Нововолинську ускладнюється, очікують спад надходжень до бюджету

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:39 | 5.04.2022 / Нововолинськ / , /
Перегляди
6640
/ коментарів 9

Через війну майже 10 потужних підприємств зменшили виробничі обороти в березні. Очікують спад надходжень в бюджет громади.

Про це 4-го квітня повідомив міський голова Нововолинська Борис Карпус на брифінгу.

“Поспілкувався зі 100 підприємствами, найбільшими платниками податку в Нововолинську. Ситуація непроста, але не критична. В ряді підприємств є проблеми з експортом, логістичними ланцюгами, з постачанням сировини та зі збутом товару. Деякі підприємства постачали продукцію на внутрішній ринок, хтось за кордон. Зараз шукають варіанти, як відновити всі процеси”, – сказав мер.

У громаді очікують спад доходу в бюджет приблизно на 16,6%, це близько 11 мільйонів гривень за третій квартал. Через гальмування економічних процесів, прогнозують спад і в квітні.

“Закликаю всі підприємства не економити на заробітній платі, платити людям зарплату. Це стосується і комунальних установ, потрібно зменшити витрат, але однозначно працівникам виплачувати заробітню плату”, – зазначив Карпус.

Зараз міська влада активно проводить роботи з релокації бізнесу із зони бойових дій. Вже надійшло майже 20 конкретних запитів, чотири з яких мають запрацювати за деякий час. Є пропозиції з відкриття нових виробництв на площах колишнього заводу. Нововолинськ приваблює бізнес тим, що розташований поблизу кордону, тут немає стратегічних обєктів та має статус території пріоритетного розвитку. Також є достатньо робочих рук.




коментарів: 9
  1. Треба представникам міскої влади підвищити зарплати та премії, впевнений тоді все налагодиться.

  2. Перша віддача міжнародних санкцій.. Далі буде ще більше перспектив. Слава українській впертості та гордині.

      • Я відвертий. Просто висловив свою думку. Не обов’язково навіть звертати на неї увагу. Але в любому випадку нікого не оскорбив.

  3. Деякий бізнес зараз процвітає в Нововолинську–подивіться що робиться в АТБ,Форест і т.д..Треба вірно про дохід писати і податки сплачувати

  4. Добре. Потрібно щоб працювали підприємства. А щоб відкрити власну справу, то ні в банках кредитів не дають, ні на біржі допомогу не надають ніде не можна взяти гроші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер