<

Дзвінок в міністерство вирішить, чи будуть гірники шахти №1 “Нововолинська” протестувати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:25 | 2.05.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ коментарів 12

3-го травня на зборах гірників шахти №1 “Нововолинська” вирішуватиметься питання проведення акції протесту. Після дзвінка в Міністерство енергетики і вугільної промисловості вугільники приймуть остаточне рішення – протестувати чи ні. 

Причина шахтарського невдоволення – борги з виплати зарплати, які накопичились на підприємстві. За інформацією голови МО НПГУ Анатолія Мухомеджанова гірники шахти №1 “Нововолинська” отримали 70% заробітної плати за лютий, на цьому виплати закінчилися. Зарплати шахтарі не бачили до сьогодні.

Працівники копальні налаштовані рішуче: негайно провели збори на вугільному підприємстві і оголосили передстрайковий стан. На наступних зборах 3-го квітня гірники звертатимуться до міністерства знову. Якщо проблема фінансування шахти не вирішиться, люди вийдуть на протест.

Очільник профспілкової організації не виключає, що найближчим часом працівники шахт проводитимуть акції на автошляхах і пунктах перетину кордону.

“Якщо знайдемо кошти, поїдемо на Ягодин, – говорить Мухомеджанов, – Ми намагалися вияснити причину невиплати зарплати. У Міністерстві фінансів переводять стрілки на Міністерство енергетики. То Гройсман не там підписав, то інші “відмазки” знаходять… Обіцяли віддати гроші перед Великодніми святами, потім перед травневими. Коли ж прийде обіцяна зарплата? – конкретної відповіді ми так і не почули”.

Про свої наміри гірники шахти №1 “Нововолинська” повідомили міську та обласну владу.




коментарів: 12
  1. не потрібна – то розрахуйтесь по людськи і закрийте, а не – так платіть скільки і коли положено ! ато гідність так і пре з влади і таких коментів

  2. Народ зайдіть на сайт НАЗК і подивіться на декларації чиновників шахти 1 і відразу зрозумієте, більша половина керівників та посадових осіб шахти отримують пенсії, регрес і зарплати. Виникає питання для чого людині, яка отримує пенсію і регрес зарплата. А Ви дурачки ідіть, як то стадо і перекривала дороги та вислуховуйте від людей в свою сторону матюки і прокльони. Ми на Бужанці в забої отримуємо по вісім тисяч з/п, а на першій чинуші отримують те саме і це на шахті, яка вже два роки не добуває ні грама вугілля, що роблять, так тільки розкрадають шахту.

      • Коктель засунь собі в одне місце, ти краще піднімись на другий поверх кантори до директора і свого профкома та перекажи їм не красти з шахти обладнання, а якщо вже крадуть то не хай поділяться з тобою. Молотов ти наш!

  3. Перекрити автошляхи- це означає створити людям проблеми та незручності ,щоб побачили проблему Шахти 1. А може ви вже дістали людей ,які просто подорожують ,чи їдуть у термінових справах ,чи вирішують проблеми інших сімей?
    Профспілкові лідери , перестаньте піаритись ,заробляти собі бали на проблемах інших людей.
    Хочете грошей? То їдьте до міністерства і там собі страйкуйте! Або ж припиніть красти в себе на 1-й і грошей вистачить всім!!!!

  4. За що вам платить?Розраховуйтесь,якщо не платять.ПЕНСІОНЕРИ-РЕГРЕСНИКИ трасу не підуть перекривати,бо ім зарплата не потрібна і калхозніки не підуть,бо голодні не сидять,а на тіпа роботу,їдуть виспатись і вкрасти щось металеве, бажано мідне…Вийде два-три уйобка і заслужено получить в рило,так як колись ваш горе профсоюз-чурка.Ваша шахта закритA!Сидіть і немішайте людям житьуроди.

    • пральна ! Нерабів треба тримати в стойлі ! І не тільки шахтарів ! Гідність є ? Є ! Свобода є ? Є ! Дихається вільно ? то яку вам до біса ще зарплату ? зовсім подуріли…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер