<

Директора шахти №9 «Нововолинська», якого підозрюють у «відкатах», не взяли під варту та перевели на адмінпосаду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:56 | 14.08.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
42
/ коментарів 8

Луцький суд відмовив у взятті під варту та відстороненні від роботи директора шахти №9 «Нововолинська» Павла Танчева, якого підозрюють у отриманні «відкатів» за незаконну реалізацію вугілля та зловживанні службовим становищем.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань «Сила правди».

1-го серпня Павлу Танчеву обрали запобіжний захід. Луцький міськрайонний суд в особі судді Алли Полюшко відхилив клопотання слідчих про взяття підозрюваного під варту і призначив йому домашній арешт.

6-го серпня у Луцькому міськрайонному суді повинні були розглянути клопотання про відсторонення виконувача обов’язків директора шахти №9 «Нововолинська» Павла Танчева від посади.

3-го серпня виконувач обов’язків генерального директора ДП «Волиньвугілля» Юрій Благута підписав наказ про переведення підозрюваного в хабарництві гірника на адміністративну посаду в держпідприємстві, яку він займав на постійній основі – директор з виробництва на ДП «Волиньвугілля».

Відтак Феміда в особі судді Луцького міськрайонного суду Андрія Сівчука відмовила слідчому та прокурору у відсторонені Павла Танчева від посади строком на два місяці. Окрім всього іншого суд взяв до уваги те, що в біографії підозрюваного немає судимостей.

Разом з тим прокуратура вже подала апеляційну скаргу щодо перегляду рішення про запобіжний захід.

Нагадаємо, 30-го липня правоохоронці із залученням спецпідрозділу КОРД затримали на гарячому фігурантів по справі під час отримання чергової суми «відкату» у розмірі 23 тисячі гривень за кам’яне вугілля, яке було незаконно реалізовано та відвантажено із шахти №9 «Нововолинська» керівника шахти та головного інженера Олександра Шарка. Також, за словами правоохоронців, посадовці спричинили розтрату бюджетних коштів у розмірі на понад 500 тис. грн.

Виконувати обов’язки директора шахти №9 призначили Валерія Хмельницького, технічного директора ДП «Волиньвугілля».




коментарів: 8
  1. Назвіть директора який не брав?Онопрієнку вугілля в шахті відбірне кожну зміну відбирали,юрків фурами вивозив є відео і фото.і решта керовників така сама і живуть зараз приспівуючи. А ці були не угодні бо шахту треба було закрити.Ось така казочка.

  2. Гаманці суддів поповнились грошима директора ,які він крав ,то що тут дивного ,де ви бачили чесний суд в Україні -хто більше дасть, того правда .

  3. А гроші крали у шахтарів. А де був Гура, чи він проти народа? Напевно так, бо з обєднання не вилазить ділять награбоване.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок