<

Двоє братів, яких вдалось врятувати з-під криги на водоймі у Нововолинську, прийшли до тями

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:00 | 6.01.2023 / Нововолинськ / /
Перегляди
6200
/ коментарі 2

Двоє братів, яких вдалось врятувати з-під криги на кар’єрі у Нововолинську, прийшли до тями.

Дві бригади медиків чотири години безперервно проводячи непрямий масаж серця та реанімаційні заходи, боролися за життя двох хлопчиків, які провалилися в крижану воду. Про це повідомили на сторінці медзакладу.

Як зазначив завідувач відділення анестезіології Андрій Гідзінський, діти були в критичному стані з зупинкою дихання серцевої діяльності. Медики негайно розпочали реанімаційні заходи, які включали зовнішній масаж серця та штучну вентиляцію легень апаратами.

В молодшого брата, якому лише 10 років, реанімаційні заходи тривали понад три години, а у 11-річного хлопчика більше чотирьох годин безперервного масажу серця.

“Після відновлення серцевої діяльності у дітей стан залишався вкрай важким, адже діяльність серцево-судинної системи підтримувалась препаратами”, – додала дитячий лікар-анестезіолог Надія Гнєдова.

На другу добу медикам вдалось стабілізувати стан діток та зняти штучну вентиляцію легень. Триває третя доба, попри стабільний стан пацієнтів, їх очікує тривале лікування.

“3-го січня у братиків ще одне день народження, всі мусять пам’ятати, що дива існують, ангели охоронці мають імена. Ми дуже вдячні медичним працівникам, які врятували хлопцям життя”, зазначив керівник Нововолинської лікарні Олег Шипелик.

Нагадаємо, 3-го січня біля 14:20 у Нововолинську на кар’єрі поблизу 5-го мікрорайону діти провалились під лід. Як повідомили БУГу на місці події, трьох дітей у воді помітив перехожий, який викликав рятувальників. Усіх трьох дітей вдалося дістати з води, на жаль, попри реанімаційні заходи, один з хлопців помер.

Як розповіли фахівці ДСНС про події на водоймі, вони помітили двох дітей посеред кар’єру, тому одразу пішли у воду на порятунок. Рятувальник Ігор Сарай був госпіталізований із загальним переохолодженням, а Юрій Бричук, окрім переохолодження, травмував уламками криги руки й вибив передні зуби.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота