<

Другий у Волинській області інклюзивний дитячий майданчик з’явився в Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:17 | 8.03.2019 / Нововолинськ /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні

На території Нововолинської спеціальної загальноосвітньої школи №9 облаштували інклюзивний дитячий майданчик для діток з особливими потребами. Перший такий майданчик у Волинській області з’явився у Луцьку, тепер є і в Нововолинську.

Особливістю дитячого майданчика є встановлення ігрових споруд, на яких матимуть змогу проводити дозвілля діти з обмеженими можливостями. Для них це поле соціалізуватися, безпечно гратися поряд з іншими дітьми та мати змогу відчути “смак” дитинства.

Ініціатором стала голова громадської організації “Світ для дітей” Юлія Буденчук. Вона звернулася до народного депутата Ігоря Гузя за допомогою в реалізації цього проекту.

За сприяння парламентаря було виділено 150 тисяч з державного бюджету на облаштування інклюзивного майданчику.

При втіленні ідеї шукали місце для встановлення споруд для дітей з особливими потребами. Вирішили обрати територію школи №9.

Значна кількість дітей з особливими потребами навчається в нашій школі. Тому вирішили встановити майданчик саме тут. У нас постійно є сторож, бо відомо, що чуже швидко нищиться. Це центр міста, зручне розташування. Буде доступ для дітей, які не мають змоги відвідувати навчальний заклад”, – розповіла директор школи Тетяна Кантор.

6-го березня інклюзивний майданчик оглянув нардеп. Зауважив, що одну зі споруд потрібно докомплектувти: зробити пандус, щоб діти на візочках мали вільний доступ.

Голова ГО “Світ для дітей” розповідає, що вдячна за реалізацію проекту. Сподівається, що майданчик стане гарним місцем для діток особливими потребами, конструкції – доступними для візочків і з можливістю користуватися ними у будь-який період (навіть влітку на час літніх канікул).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер