<

ДП «Волиньвугілля» – лідер із завдання фінансових збитків державі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:28 | 21.04.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ коментарі 3

У 2015 році волинські підприємства завдали збитків державі на 71 мільйон гривень, при цьому порушення, які коштували бюджетам найбільше, вчинили ДП «Волиньвугілля» та його підрозділи. Про це стало відомо сьогодні, 21 квітня, під час засідання колегії Волинської ОДА.

Начальник Держфінінспекції у Волинській області Анатолій Омельчук зазначив, що минулого року інспекція контролювала використання бюджетних коштів та збереження державного майна. Так, у 2015 році інспектори провели 106 контрольних заходів, з яких 94 – перевірки підприємств. Для порівняння, у 2014 році було проведено 135 ревізій, – пише Слово Волині.

Посадовець пояснив, що скорочення кількості перевірок зумовлене зменшенням штатної чисельності інспекції, а також змінами у законодавстві.

Водночас результати інспекцій показали наявність порушень при використанні державних ресурсів. Загалом зафіксовано порушень, які призвели до втрати державою понад 71 мільйона гривень.

Втім, 47 мільйонів гривень або ж 66% працівникам Держфінінспекції таки вдалось повернути. Порушникам бюджетного законодавства зупиняли рух бюджетних коштів, а також зменшували фінансування. До адміністративної відповідальності за порушення бюджетної дисципліни притягнуто 241 посадову особу (на них накладено 40 тисяч гривень штрафів), правоохоронними органами відкрито 51 кримінальне провадження.

Анатолій Омельчук також розповів про найсерйозніші порушення, виявлені у другому півріччі 2015 року. Так, у сфері освіти, науки, спорту проведено 14 контрольних заходів, які виявили порушень на 3,5 мільйона гривень. Ревізія фінансово-господарської діяльності відділу освіти Локачинської РДА встановила, що через недотримання законодавства щодо оплати праці, було витрачено «зайві» 124 тисячі гривень. 18 осіб було притягнуто до адміністративної відповідальності, начальника до –  дисциплінарної, а про порушення повідомили прокуратуру. Ревізія Володимир-Волинського педагогічного коледжу імені А. Кримського виявила порушень на загальну суму 862 тисячі гривень. 4 посадові особи притягнуто до адміністративної відповідальності.

У соціально-культурній сфері проведено 16 перевірок, які виявили порушення із збитками майже 8 мільйонів гривень. Зокрема, у Рожищенському управлінні соцзахисту незаконно виплатили премії, доплати, матеріальні допомоги у розмірі 237 тисяч гривень, також виявлено неправомірне списання продуктів харчування. Матеріали передано до Нацполіції і за цими фактами порушено кримінальне провадження. Зайві витрати знайшли також у Рожищенській лікарні. Її працівниками також займуться поліцейські.

Втім, найбільше порушень виявили на 22 об’єктах, що належать до державного та комунального секторів економіки. Ці установи завдали збитків на суму майже 55 мільйонів гривень. Значна частина цих порушень виявлена під час ревізії ДП «Волиньвугілля», шахти №9, шахта «Бужанська», Шахтоуправління «Нововолинське» та ДП «Волиньвантажтранс». Загальний збиток – 45 мільйонів гривень.

Окрім цього, інспектори знайшли цілу низку інших порушень, пов’язаних з вугільною галуззю, збитки від яких обчислюються мільйонами. Зокрема, безпідставно занижувалась вартість вугілля, натомість завищувалась вартість транспортних послуг приватних підприємств, списувалось справне обладнання тощо.

Серед порушників в сфері лісового господарства очільник Держфінінспекції у Волинській області виділив державне підприємство СЛАП «Любешівагроліс», яке незаконно зрубало більше 7 тисяч дерев в межах природно-заповідної зони та завдало шкоди державі у розмірі майже 3 мільйонів гривень, ДП «Поліське лісове господарство» зрубало дерев вартістю понад 2 мільйони гривень. Також зафіксована реалізація на внутрішньому ринку необробленої деревини за заниженою ціною.




коментарів: 3
    • Ага, а ще медаль.
      І орден для Сапожнікова.
      І грамота Демчишину.
      І прохання до Насалика – приїздіть рятувати Волинь вугільну, послухайте, що просить у Вас Гузь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця