<

Дороги у Нововолинську, а точніше їх відсутність. Вулиця Марка Вовчка чекає свята

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:01 | 8.07.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
31
/ Коментарі відсутні

У Нововолинську ще є такі вулиці, на яких жителі мріють про каналізацію та асфальтування. Не виключенням є і вулиця Марка Вовчка, яка знаходиться на виїзді  з Нововолинська в сторону Львова.

Змінюється все і не можна жити так, як жили сотні літ назад, але в нашому місті багато вулиць, які не є центральними, мають жахливий вигляд.

Не зрозуміло, як можна досягнути європейського рівня життя, залишаючи околиці міста у вигляді «нетрів», і покращувати благоустрій лише в центрі міста.

«Хочеться жити в європейському місті, на європейській вулиці з гарним освітленням та асфальтом. Я вже 40 років працюю і сплачую податки в бюджет, то чому маю проживати не в таких умовах, як люди, які живуть в центрі?» – обурюється жителька вулиці Надія К.

Відсутність каналізації, асфальтованого покриття доріг, цивілізованого вигляду вимагає поставити питання: ці речі є нормою у 21-му столітті?

На вулиці Марка Вовчка (мало хто знає, де така вулиця у Нововолинську) проживали перші шахтарі міста. Вони роками «місили» болото на дорозі, не дочекались покращення і їхні діти.

Вулиця має жахливий вигляд. Після зими здоровенні ями робляться на дорозі, восени болото, через яке неможливо пройти, влітку купа бруду і пилу потрапляє в будинки. Всю цю «красу» ви можете побачити на відео, яке розмістив на ютубі житель цієї вулиці Андрій Тичина.

«Чесно вам скажу, в будинку кожного дня протираю пил. Влітку вікна не можливо відкрити, машини, проїжджаючи, піднімають пилюку. Дуже хотілося б гарної дороги. Надіюсь, і на нашій вулиці буде свято». – прокоментувала жителька вулиці Надія Л.

IMG_9356

Машини піднімають хмари куряви з породи, якою колись «добрі» люди посипали дорогу. «Загладили», так сказати, відсутність асфальтованої дороги.

i_aUXiWEsLE
qwYj7RqxTQM
IMG_9357

Жителі вулиці Марка Вовчка вже неодноразово зверталися до міської влади з проханням заасфальтувати дорогу та провести каналізацію.

IMG_9407

На звернення  приходили відповіді: «Оскільки перелік вулиць для ремонту та влаштування асфальтного покриття на 2013 р. сформовано, Ваше звернення буде враховуватись при формуванні бюджету на 2014 рік». Так само було з проханням у 2015 році: «Оскільки перелік об’єктів по ремонту та утриманню на цей рік сформовано, питання ремонту вище зазначених вулиць буде запропоновано для врахування при формуванні переліку об’єктів, які потребують ремонту на 2016 рік».

IMG_9409
IMG_9412
IMG_9410

Щодо прокладення каналізації, виявилось, що на вулиці Марка Вовчка це зробити неможливо. Причиною є відсутність природного ухилу в напрямку існуючої каналізаційної мережі.

IMG_9413
IMG_9408

Віктор Сапожніков розповів журналістам “БУГу”, що ремонт дороги на вулиці Марка Вовчка зроблять, але тоді, коли будуть кошти, яких зараз у бюджеті немає.

e7IZWWbDchg
J04cneZKTMA
s3087qG8fPU

Відмінності сучасного життя – це технологічний прогрес. Людина у сучасному житті не жне серпом, не їздить на конях, не гріє воду в бочках на сонці, щоб вмитись. А таке відчуття, що вулиця Марка Вовчка залишилася у минулому столітті.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер