<

«Допоможемо Сторонському потрапити на судове засідання»: депутат Нововолинської міськради запустив флешмоб

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:34 | 27.06.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
3104
/ коментарів 8

Депутат Нововолинської міської ради Микола Лукашук, який на початку року заявив про конфлікт інтересів постійного характеру щодо заступника колишнього міського голови Андрія Сторонського, вирішив допомогти йому потрапити на судове засідання. Вже двічі справу про порушення антикорупційного законодавства переносили через невручення повістки.

“З нагоди Дня Конституції України, який для мене є днем відповідальності, законності та прав, хочу зініціювати флешмоб #допоможемоСторонському на підтримку колишнього першого заступника Нововолинського міського голови, якому дуже треба 6-го липня потрапити до суду”, – заявив у фейсбуці Лукашук.

Депутат наголошує, що суд вже двічі не вручив повістку Сторонському. Нагадаємо, причину в судді вказують: у зв’язку із відсутністю фінансування не має можливості повідомляти сторонам та іншим особам, які беруть участь у розгляді справ, про дату судових засідань судовими повістками.

До Нововолинського міського суду 20-го травня надійшли протоколи про порушення вимог антикорупційного законодавства Сторонським. Зокрема, статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення:

1. Неповідомлення особою безпосереднього керівника у випадках, передбачених законом, про наявність конфлікту інтересів, що тягне за собою накладення штрафу від десяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

2. Вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів, що тягнуть за собою накладення штрафу від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

3-го червня мало б відбутися судове засідання, однак особа, що притягається до адміністративної відповідальності, не з’явилася і його перенесли на 17-те червня. Через невручення повістки Сторонського знову не було і справу відклали на 6-те липня.

Зазначимо, що є строки притягнення особи до адміністративної відповідальності. Після спливу 3-місячного терміну суд не зможе застосувати стягнення, навіть якщо визнає в діях Сторонського порушення антикорупційного законодавства.

Чи буде далі суддя спиратися на технічні причини невручення повістки? І яким чином Сторонський, який в курсі про призначення засідання, потрапить в суд? Ці питання лишаються відкритими.

Нагадаємо, під час вивчення спеціалізованою антикорупційною  прокуратурою матеріалів справи було виявлено, що перший заступник міського голови підписував розпорядження про виплату премій начальниці управління освіти. Так як Лакиш – двоюрідна сестра Сторонського, вбачається порушення вимог антикорупційного законодавства. Заступник ексмера, як службова особа, мав би повідомити про конфлікт інтересів.




коментарів: 8
  1. Лукашук, може ти прозвітуєш людям про свої особисті здобутки, досягнення? Чи нема про що говорити? А щоб Сторонський потрапив на судове засідання—для цього є правохоронні органи, які і без вас розберуться, шановний депутате. Чи так хочеться підняти свій рейтинг? А флешмоби вже були на майдані—дофлешмобились.

  2. Якщо вже на те пішло, то може запустити флешмоб, щоб депутати на чолі з Лукашуком залатали вкінці-кінців ями на дорогах в Нововолинську??

      • О! Вже “Потапом” назвалось! “Узурпація влади (usurpatio, лат.) – протизаконне захоплення влади, привласнення чужих прав на владу однією особою чи групою осіб. Карається законом”. (політологічний словник) Ст. 5 Конституції України: “Ніхто не може узурпувати державну владу”.

    • Та й лікарня по Україні за підсумками 2020 року, зайняла 5 місце. Наразі 1 млн. 100 тис. перерахували ще на початку березня, а покрівля як протікала до п’ятого поверху, таке враження, що весь бюджет тупо тече палиці та коломойському.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа