<

Для Нововолинської лікарні придбають нове обладнання та розробляють ПКД для ремонту інфекційного відділення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:12 | 1.12.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
986
/ Коментарі відсутні

Для Нововолинської міської лікарні придбають нове обладнання та почнуть розробляти проєктно-кошторисну документацію для ремонту інфекційного відділення.

Про це розповів міський голова Борис Карпус на пресконференції для ЗМІ.

Цьогоріч у міському бюджеті було закладено 2 мільйони гривень на закупівлю рентген дуги. Апарат дозволяє одразу під час проведення операції отримувати зображення. Основним його способом використання є ортопедичні операції.

Карпус повідомив, що Нововолинська міська лікарня перша в області за кількістю хірургічних операцій. Було понад 800 втручань за це рік. Тож цей напрямок потрібно посилювати та розвивати. Купівля нового апарата дасть можливість проводити якісніші оперативні втручання.

Також на сесії під час перерозподілу коштів виділено 1,7 мільйона гривень на купівлю ШВЛ апарату.

Мер додав, що зараз готується проєктно-кошторисна документація щодо ремонту інфекційного відділення міської лікарні. Залежно від вартості будуть приймати рішення.

“Якщо просто утеплити приміщення, це 2 мільйони гривень, роботи реально зробити за рік. Якщо виконувати ще й внутрішні роботи, пов’язані з енергозбереженням, замінювати дах і комунікації – це може коштувати й 5 мільйонів. І ми цю задачу не посилимо за рік. Тому треба буде шукати зовнішнє фінансування або збільшувати час ремонту”, – сказав Карпус.

Додав, що влада й надалі буде покращувати міську лікарню, є певні усні домовленості, що Нововолинськ отримає грант у 100 тисяч євро на утеплення 7-ми поверхової будівлі.

Мер також висловив занепокоєння щодо питання демографії у Нововолинську.

“За останні 10 років кількість новонароджених дітей впала вдвічі. Це буде впивати на кількість груп в садочках і класів в школах. Відповідно, і на штатний розпис цих закладів, тому ми вже готуємо програму стимулювання і покращення демографічної ситуації у Нововолинську.

Це буде комплексна програма. До неї залучать управління соцзахисту, освіти і міську лікарню. У наступному році будемо її презентувати”, – зазначив він.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер