<

«Для міста, крім проблем, це нічого не дасть», – мер Нововолинська про об’єднання з Поромівською ОТГ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:40 | 24.12.2019 / Іваничі, Нововолинськ / /
Перегляди
5
/ коментарів 10

24-го грудня на сесії Нововолинської міської ради депутати проголосували рішення про розгляд звернення депутатів Поромівської сільської ради щодо незгоди з можливістю включення громади до Нововолинської ОТГ. Нововолинські обранці підтримали позицію Пороміської ОТГ.

Разом з тим депутати на сесії вирішили повторно звернутися до громади з приводу відшкодування за медичні та освітні послуги, які надають мешканцям Поромівської ОТГ у Нововолинську.

Заступник міського голови Нововолинська Олександр Громик зазначив, що депутати Поромівської сільської ради прийняли звернення до президента України, прем’єр-міністра, голови ВРУ, голів ОДА та облради та регіональної робочої групи, яка здійснює адмінреформу на території Волинської області. У ньому вони висловили своє категоричне незадоволення тим, що в перспективному плані, який розробила робоча група і подала Кабміну, Поромівська ОТГ має бути включена до Нововолинської ОТГ.

Нагадаємо, 26-го листопада відбулася позачергова сесія Поромівської сільради. Голова громади Євгеній Недищук зауважив, що в ЗМІ подається інформація, ніби громада неспроможна і не дає собі раду.

“Проведено опитування, згідно якого більшість жителів громади висловили позицію збереження самостійного функціонування ОТГ. Вона відповідає всім критеріям спроможності. За неповних три роки відбулися суттєві зміни”, – йшлося в зверненні

Проєктом рішення Нововолинської міської ради підтримали звернення депутатів Поромівської сільради залишити Поромівську ОТГ як самостійну адміністративно-територіальну одиницю.

“Врахувавши позицію сільського голови та депутатів щодо відповідності громади критеріям спроможності як самостійної громади та визначених у Зверненні змін щодо підвищення ефективності системи культури, освіти, медицини, а також їх готовності до міжмуніципального співробітництва, управлінню освіти, відділу культури та КНП “Нововолинська центральна міська лікарня” повторно підготувати листи-пропозиції щодо компенсації витрат на утримання закладів освіти та культури, де навчаються мешканці населених пунктів Поромівської ОТГ та фінансування надання медичних послуг у закладах охорони здоров’я Нововолинська”, – йдеться в рішенні.

Депутати поцікавилися, чи були Нововолинську компенсовані кошти в 2019 році за надані послуги в сфері освіти та медицини. Заступник міського голови Андрій Сторонський відповів, що лише частково – за лікарню.

Нагадаємо, у вересні батьки дітей, мешканці Поромівської ОТГ, піднімали перед головою громади питання навчання дітей в нововолинських школах та садках.

Мер Нововолинська Віктор Сапожніков додав, що за освіту не повернули, бо кажуть – нема грошей. А об’єднання з Поромівською ОТГ, крім проблем, нічого не дасть.

“Є ще звернення 163-х мешканців, хоч загалом всіх більше 5-ти тисяч (мешканців Поромівської ОТГ – ред.). Там в основному хочемо транспорт, якого нема і сподіваємося, коли об’єднають, то буде; не маємо чим за лікарню заплатити, але як нас об’єднають, то за нас заплатять; ви дороги відремонтуєте, бо ми їх не бачимо і так далі. Так не може бути. Нововолинськ – не дойна корова. Тому моя пропозиція – вони звернулися і не хочуть об’єднуватися, давайте їх підтримаємо”, – сказав міський голова.




коментарів: 10
  1. На пару сіл мають майже 40 нероб на чолі з Недищуком. З мовчазної згоди псевдодепутатів, призначили собі зарплату у 20 – 40 тис. А населення сіл мовчить, їм ,напевне, всеодно куди йдуть їхні гроші.

  2. Гм. А раніше, із подачі того ж В. Сапожнікова інша пісня співалася.

  3. Підтримую ОТГ ПОРОМІВ. Підтримую команду на чолі Євгена НЕДИЩУКА.Відстояти себе є підстави А також подати руку п’яти селам Грядівської с/р, бо місцеві депутати-“бовтуни” разом з головою давно злили місту ці села

  4. Підіть в архів і почитайте чим закінчилося об’єднання Нововолинська з Іваничівським районом в 60-ті роки.Не наступайте на ті самі граблі.

  5. Недещук наробив як кіт на глині! Позор сВерхнів біля самісінького города не має ні дороги ні магазину ні медичного закладу! Люди живуть в 21 столітті як на безлюдному острові! Молодь втікає бо нема змоги діток в садок завезти до роботи добратись елементарне засобів гігієни чи хліба купити! Скоро танком не проїдеш туди! Позор тому Недещуку!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок