<

“Дєд” постав перед судом. Обвинуваченого у продажі наркотиків нововолинця продовжують тримати під вартою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:33 | 18.04.2017 / Нововолинськ / , /
Перегляди
0
/ 1 коментар

6-го квітня у Нововолинському міському суді під головуванням судді Миколи Ушакова відбувся розгляд кримінального провадження за обвинуваченням Ігоря Н. у збуті наркотичних засобів в Нововолинську.

Після численних публікацій на інтернет-виданні “БУГ” щодо продажу наркотиків на вулиці Чайковського у Нововолинську, 16-ти клопотань прокуратури та проведення негласних дій у будинку №46 невловимий “Дєд” опинився на лаві підсудних. Чоловік 1958-го року народження, за словами свідків, збував наркотичні засоби прямо вдома. Жителі вулиці розповідають, що барак перетворився на притон, куди ходять наркомани за дозою.

Журналісти “БУГу” та оперативники спостерігали за будинком “Дєда”, так як їм поступила інформація про те, що там продають наркотики. Після обшуків житла слідчі оголосили підозру затриманому у вчиненні злочину, а також обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Працівники поліції, підготувавши необхідні матеріали, скерували справу до суду.

У Нововолинський міський суд Ігоря Н. доставили під конвоєм. Підсудний вів себе стримано, впевнено і постійно усміхався.

На судове засідання в якості свідка був запрошений керівник “Самооборони Нововолинська” Володимир Шаповал. До нього як до депутата міськради неодноразово зверталися жителі вулиці Чайковського зі скаргами та проханням допомогти.

Інтернет-виданню “БУГ” розповіли, що “Дєду”допомагають збувати наркотики родичі, які проживають з ним в одному будинку. Розслідуючи цю тему, журналісти зауважили на подвір’ї у Ігоря Н. безліч камер відеоспостереження. Як повідомили у поліції, попередньо обшуків на “точці” не проводилося і тільки після публікацій в онлайн-ЗМІ правоохоронні органи відповідно зреагували.

Щодо Ігоря Н. обрано запобіжний засіб  у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави вартістю 100 тисяч гривень. Як стало відомо репортерам, він має родичів в Росії, тому не виключено, що в разі внесення застави покине терени України.

Адвокат обвинуваченого Євгенія Коваленко відмовилася коментувати ситуацію, спираючись на “адвокатську таємницю”.

“Поки триває провадження, я не можу надавати коментарі. Є певні положення в законі, які забороняють це робити”, – відзначила захисник.

Інтернет-видання “БУГ” слідкуватиме за судовим процесом над Ігорем Н. Також ми звертаємося до читачів: знаєте місця, де розповсюджують наркотики, або осіб, які це роблять? – просимо нас повідомляти. Для цього потрібно заповнити форму, в якій вказати інформацію, якою володієте. За бажанням можете залишати контактні дані для подальшого спілкування із нами. Анонімність і конфіденційність гарантуємо.

На основі ваших повідомлень робитимемо нові журналістські розслідування, які допоможуть правоохоронцям розширити доказову базу та розкрити злочини, пов’язані з наркоманією.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця