<

[ОНОВЛЕНО] Детальніше про вибух у Нововолинську: ліквідація наслідків та оцінка фахівців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:03 | 22.11.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
4
/ коментарі 3

У Нововолинську тривають роботи по ліквідації наслідків вибуху газу в житловому домі на бульварі Шевченка, 35. 21-го листопада на місце події з Луцька прибули фахівці з проектно-будівельного інституту для оцінки цієї ситуації.

Нагадаємо, що нещасний випадок трапився у ніч з 19-го на 20-те листопада. У квартирі на другому поверсі відбувся витік газу, в результаті цього стався вибух, який зруйнував житло та пошкодив сусідні помешкання.

dsc_3714
dsc_3748
dsc09842
dsc_3752
dsc_3761

Усі служби, які вночі працювали на місці події, викликав депутат Нововолинської міськради Руслан Соловйов, який проживає поруч.

«Мене, як і більшість людей розбудив вибух. Вийшов вночі, бачу люди вибігають із будинку в паніці. Вони не розуміли що робити. Викликав усі служби, які є», – зауважив депутат.

Ситуацію прокоментував Андрій Сторонський, перший заступник міського голови.

«О 4:00 мене і Віктора Сапожнікова повідомили про вибух у будинку. Вже в 9:00 зібрали оперативний штаб, у якому були задіяні всі служби. На місці події вирішили питання про відселення жителів і підключення світла, тепла, води у першому під’їзді, де залишились мешканці. Це було зроблено до 16:00. Тоді ж міський голова знову провів засідання оперативного штабу з виїздом до пошкодженого будинку. На сьогоднішній день і далі продовжуються роботи. Наразі відселили лише одну сім’ю в гуртожиток, решту підселили до рідних», – розповів заступник мера.

Хвиля вибуху знищила дах, перекриття між другим поверхом та горищем, а також вікна. Біля будинку здійснюють роботи працівники “Волиньгазу”, “Волиньенерго”,”Водоканалу”служба рятувальників та представники “ЖКО”, тобто усі комунальні та будівельні служби. Поруч чергує наряд поліції, для перешкоди мародерству.

dsc09843
dsc_3739
dsc_3736
dsc09841

Ситуацію оцінили фахівці з проектно-будівельного інституту. Директор Нововолинського ЖКО Олена Чайка розповіла:

“Третій день тривають ретельні роботи. Наразі, відкриті місця тимчасово перетягнули спеціальною плівкою, для захисту від несприятливої погоди. Усі комунальні служби допомагають створити нормальні умови для проживання мешканців сусіднього під’їзду. Уже підключена вода, світло та газ. Очевидно, що реставрація будинку триватиме довгий час. Зараз квартиру, яка була епіцентром вибуху, розчищають від обвалених матеріалів, згодом її також затягнуть плівкою, відновлять горище (тобто стелю 2-го поверху). За цей час фахівці повинні створити кошторисно-проектну документацію, розробити сам проект реставрації будинку, здійснити його експертизу. Отже, для належної роботи необхідні усі дозвільні документи”. – розповіла Олена Чайка

dsc09981
dsc09973
dsc09968

Сусіди зазначають, що чоловік, в квартирі якого пролунав вибух, необачно поводився з газовими приладами в стані алкогольного сп’яніння. Саме через нього  сталася ця нещасна ситуація

Підкреслила також начальник ЖКО, що через одну людину на підпитку постраждали не лише мешканці будинку, а й цілий Нововолинськ. Кошти, від міської ради, які будуть залучені на реставрацію можна було б використати на корисні справи.

Своє житло показала сусідка, помешкання якої частково постраждало від хвилі вибуху. Зараз жінку цікавить хто фінансуватиме ремонт саме її квартири?

Інтернет-видання “БУГ” слідкує за цією ситуацією

dsc_3726
dsc_3728
dsc_3733
dsc_3727
dsc_3722
dsc_3721
dsc_3753
dsc_3717




коментарів: 3
  1. Кошти, від міської ради, які будуть залучені на реставрацію можна було б використати на корисні справи. Дійсно в людей велика біда, мови нема, треба допомогти. Але владі хватить розуму, хоч на цей об’єкт не допустити оплату через фірму Сантехвідкат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа