<

Десята шахта повинна бути у структурі “Волиньвугілля”, – Гунчик

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:23 | 10.02.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Це питання вчора на відеоселекторній нараді підіймав голова облдержадміністрації Володимимр Гунчик.

Міністр дав доручення  протягом поточного місяця подати на розгляд колегії Міненерго всі пропозиції, пов’язані із реорганізацією структури. У ході розмови з керівниками вугільних підприємств досягнута домовленість про те, що люди, які вивільняються із  першої, дев’ятої шахт, поступово переходитимуть працювати на нову шахту.  Найближчим часом не менше п’ятисот осіб, – повідомляє Нововолиська міська рада.

Володимир Гунчик підкреслив, що область повинна на себе взяти зобов’язання і по реалізації вугілля, яке видобувають сьогодні гірники. Міністр енергетики та вугільної промисловості України неодноразово наголошував: Волинь має величезний ресурс, але використовує його лише на 40%. Відтак і завдання голови облдержадміністрації цілком зрозуміле – проаналізувати ситуацію й використовувати всі можливості регіону. Мова йде про заміщення газу альтернативними й, що головне, місцевими видами палива: торф, вугілля, деревина.

Голова Волинської ОДА також акцентував увагу на важливості  обговорення ситуації в Нововолинську в цілому під час візиту Володимира Демчишина до шахтарського міста. Одне з питань – відновлення діяльності території пріоритетного розвитку, що дасть можливість додаткового залучення інвестицій та подальшого розвитку міста гірників.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця