<

Депутати звернулись до голови НСЗУ з проханням залишити Нововолинській лікарні статус опорного закладу по COVID-19

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:35 | 28.05.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
470
/ 1 коментар

Депутати Нововолинської міської ради звернулись до голови Національної служби здоров’я України щодо залишення Нововолинській лікарні статусу опорного закладу по COVID-19.

За відповідне рішення 28-го травня на сесії міської ради проголосували обранці громади.

Нагадаємо, через недостовірні дані НСЗУ, Нововолинську лікарню хочуть позбавити статусу опорної для лікування пацієнтів з коронавірусною інфекцією.

Загалом НСЗУ планує у Волинській області залишити опорними по ковіду тільки три заклади: Ковельське міськрайонне територіальне медичне об’єднання, Волинську обласну інфекційну лікарню, Волинське обласне дитяче територіальне медичне об’єднання.

“Ми незгідні з таким рішенням. Головна умова опорного закладу – це доїзд пацієнта за 60 хвилин. Наприклад, з Нововолинська до Ковеля, а тим паче Луцька, без порушення ПДР за годину доїхати складно.

Нововолинська ЦМЛ має всі потужності та вигідне розташування, щоб швидко і якісно надати допомогу пацієнтам громади та округу”, – сказав міський голова Борис Карпус.

В депутатському звернені до голови Національної служби здоров’я України, голови Волинської ОДА, народного депутата Ігоря Гузя йдеться, що Нововолинська центральна міська лікарня готова надавати медичну допомогу хворим на ковід. Також депутати просять посприяти у залишенні статусу Нововолинській лікарні опорного медичного закладу по лікуванню хворих на коронавірусну інфекцію.

Статус Нововолинської лікарні, як опорної в госпітальному окрузі, залишається без змін.




один коментар
  1. А у чому проблема? Лікарню закривають?…можливо “статус” це зарплата керівництва?… Думаю,що без статусу-краще…будуть боротись за статус…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа