<

День закритих доріг у Нововолинську. Профтехосвіта і шахти проводять акції протесту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:45 | 26.02.2016 / Нововолинськ / , /
Перегляди
7
/ коментарів 27

26-го лютого о 12:00 провели акції протесту працівники та повнолітні учні нововолинських профтехучилищ, пізніше їх підтримали і протестуючі шахтарі. Учасники акцій перекривали дороги Нововолинська.

Вимога як у шахтарів, так і у працівників профтехучилищ однакова – виплата коштів на погашення заборгованості із заробітної плати, в училищах також стипендії.

У ПТУ гроші працівникам не платять ще з минулого року. Далі вирішують, чия це компетенція – обласної чи місцевої влади.

Хоч 3-го лютого у Верховній Раді прийнято зміни до Закону “Про державний бюджет на 2016 рік”, згідно яких нововолинські професійно-технічні училища залишились на обласному фінансуванні, то працівників навчальних закладів і далі футболять по кабінетах.

Нагадаємо, що відповідно до Закону України “Про державний бюджет на 2016 рік” фінансове забезпечення училищ мала здійснювати міськрада. В той же час обидва навчальні заклади – і вище професійне, і професійно-технічне училища – перебувають у власності Міністерства освіти і науки України. Фінансування з місцевого бюджету є порушенням Бюджетного кодексу. Це основний аргумент місцевого керівництва.

Хоч голова Комітету Верховної Ради з питань освіти та науки Лілія Гриневич просила виділити 50 мільйонів, щоб покрити витрати ПТУ за січень, які не були профінансовані, гроші так і не надійшли. Працівники без зарплати, учні без стипендії, кошторис не прийнято.

Перекривали трасу у двох напрямках – на Львів і на Луцьк (в районі заводу “СТО” та зупинки “ОККО”).

До вчителів й студентів підтягнулися і шахтарі, які відразу після зборів на ДП “Волиньвугілля” вирішили вибивати свої чесно зароблені гроші тепер не поїздками в міністерство – трохи іншим способом. Гірники обіцяють знову перекривати трасу на Ягодин, якщо кошти не прийдуть.

Акцію протесту підтримав також ЦК “Азов” Нововолинська і Володимира-Волинського.

_MG_4724
_MG_4720
_MG_4717
_MG_4695
_MG_4728
_MG_4668
_MG_4671
_MG_4678




коментарів: 27
  1. Середине протестующих я свіжого лиця не бачив.Чому вони своїми проблемами мене нагружають. Кацапська натура- мені погано- то хай і всім так буде.

    • Непорядно, негарно, некультурно і підло подібними акціями змушувати страждати ні у чому не винних людей, що тяжкою працею заробляють собі та своїм дІтям на шматок хліба. Потрібно було йти до мера-“гапспідарника”, який згідно закону має відповідати за все у місті. І який сховався від гніву людей у інфекційному відділенні ЦМЛ. Дітям і майстрам потрібно було притягати до відповідальності престарілу адміністрацію училищ №№ 1 і 11, які переклали свій вантаж провини на вас. Молодим потрібно просити дідусів і бабусь покидати теплі керівні крісла і йти глядіти правнуків. Огидно на вас дивитись, беззубі молоді люди.

          • Це символ 2-ї танкової дивізії Дас Рейх(2. SS-Panzergrenadier-Division Das Reich)Це,нагадує як риги,божились шо Дніпропетровськ,це в честь св.Петра на Дніпрі.

          • Шановний, на емблемі Дас Райх нанесена руна ВольфСангель, а на даному фото знак Ідея Нації. Ви або провокатор, або сліпий. Хоча, можливо все і одразу.

  2. Дорогі мітингувальники! Ви не там шукаєте вирішення своїх проблем. Чим завинили ті люди, що заробляють гроші по іншому ніж ви, що вони повинні стояти у тій пробці, чому ви перекривають дорогу фурам, що везуть товар чи людям, що поспішають додому з роботи. Вони ж не влада??? Це обурює

    • А що робити інакше?, якщо владі на нас наплювати, тільки такими методами можна їх примусити з нами рахуватись.

  3. Олег – за рахунок інших таких же людей як ви? Так не можна. Чим завинили прості люди та пасажири, вони ж не виплатять вам зарплату

    • То ваші конкретні ПРОПОЗИЦІЇ, ОЛЕСЯ! Може ви надоумите нас, як достукатися до влади. А то совестите людей, начебто вони це роблять заради розваги чи насолити іншим.
      Бо ваша хата зараз скраю , чи не так?

  4. Я стояла як водій в тій черзі, який їхав з роботи, я працюю і сплачую податки , а де зарплата шахтарям це питання не до тих людей, що ідуть. Вони такі ж громадяни як і шахтарі, і не повинні стояти, бо перекрили дорогу. Перекривайте дорогу тим , хто платить вам зарплату або міняйте місце роботи

  5. Олеся, ну добре ми-шахтарі, ми дорослі люди. Але в чому ж виноваті діти-студенти? Для багатьох з них стипендія-це єдине джерело прибутку. Я сам навчався в училищі, і не по слухам знаю, що навчатися туди ідуть діти не від хорошого життя.

  6. Пані Олеся!
    Люди домагаються справедливості, при всій повазі до вас ваші коментарі тут не доречні.
    Я б хотіла подивитись на вашу реакцію коли б ви сиділи без копійки 4 місяці.

  7. жахлива ситуації. Народ, молодці, тримайтеся та добивайтеся бо держава поклала на нас усіх

  8. Добивайтесь справедливості, молодці, але не задавайте іншим незручностей. Наприклад, біля міськради

  9. Не зручно тому хто не побував у тій жеж шкурі. Для тих, хто не зрозумів Акції протесту. З 01.01.2016 року фінансування відсутнє. Не має головного розпорядника коштів взагалі, а це означає для державної установи смерть. Подарунок уряду на Новий Рік. З обласного бюджету зняли, а місцевий категорично відмовився взяти. Посеред навчального року держава відмовилась від робочих кадрів, і це під час падіння економіки країни у прірву, коли треба вручну коромислом її піднімати, а не псевдореформами. Але головне, що діти, які навчаються в училища на 50% з неповних сімей, яким держава “дає” 300 грн./місяць на харчуванн, доїзд і прожиття. Прошу УЯВИТИ і розділити ті гроші на місяць, а круглі сироти з нового року не їдять, теж прошу уявити. Тому годинна акція протесту 26 лютого не повинна обурювати, тому що не має до якої влади звертатись. ПТНЗ ні чиї! Ясно? Краще працівникам військомату, що кричали, що їм треба проїхати на газову заправку на другу шахту підкажіть дорогу через самстрой, бо страшно за таких місцевих захисників, що свого міста не знають. Хай візьмуть таксиста на роботу.

    • Тут написано, що годинна акція протесту, але це не правда. Ми в заторі простояли чотири години, а нам додому ще потрібно було їхати 400км. В чому ми винні? Добре, що хоч не було морозу. а то б позамерзали б в машині. Машина ж гріється на повітрям. А щоб нагрітися, потрібно топливо. От і виходить-нехай страждають і інші люди. Це не вихід. Потрібно іти до мерії і там добиватися справедливості. У нас у місті теж була так ситуація з училищем, то учні ходили до мерії, а не перекривали шляхи.

  10. Люди ви що не розумієте що ми в одному чьовні,а акція шахтарів це вигук нашій владі? На мрою думку що це кацам на руку…? Хоч це і прикро почути:( НАША ВЛАДА З НАС ЗНУЩАЄТЬСЯ !!!

  11. Причому тут проблеми освіти? Проблеми в іншому. “…уряд заборгував більше двох мільйонів гривень заробітньої плати та стипендій.” А хто поклав ці два мільйона в бюджет??? ПТУ №1 було створено для отримання гірничих професій шахтарів (на кожній шахті працювало понад 1 тис. працівників), ПТУ №11 створено для отримання робочих спеціальностей заводу СТО. Де ці підприємства? Те ж саме з вищою освітою. Україна займає перше місце в Європі за кількістю осіб з дипломами ВУЗів! А толку? Роботи не має. Випускники ВУЗів, ПТУ возять в Польщу цигарки, торгують на базарі, їдуть на заробітки… ПРОБЛЕМА В ТОМУ, ЩО НЕ МАЄ ТОГО, ЩО НАПОВНЮЄ БЮДЖЕТ + БЕЗКОНТРОЛЬНІСТЬ + БЕЗКАРНІСТЬ!!! ЗВІДСИ ЗЛОЧИНИ, КОРУПЦІЯ, ДІРКИ В БЮДЖЕТІ, В ПЕНСІЙНОМУ ФОНДІ, ЗАБОРГОВАНІСТЬ В БЮДЖЕТНИХ УСТАНОВАХ (в т.ч. освіта і шахти). На початку 90-х, в нас також по півроку не виплачували з/п, в Нововолинськ приїхав один німець. Коли він дізнався, що нам не виплачують з/п, а ми ходимо на роботу, то неймовірно здивувався і сказав: “якщо мені сьогодні повинні виплатити з/п і не виплатили, то завтра я не виходжу на роботу…” По людськи, мені шкода цих людей, але моє переконання, що ПТУ необхідно створювати там, де є потреба в конкретних спеціальностях, а не тримати їх за чийсь кошт. НА СЬОГОДНІ ОСВІТА (ОСОБЛИВО ВИЩА) ПЕРЕТВОРИЛАСЯ НА БІЗНЕС (ЛЕГАЛЬНИЙ І НЕЛЕГАЛЬНИЙ) Можливо хтось зі мною не згідний, але в кожного своя думка.

  12. Ага, стипендія- єдине джерело прибутку. Я бачив як вони біля “квадрата” використовують цей прибуток на сигарети і пиво

  13. Ніхто нікого не зрозуміє, допоки гривня не вдарить його карман… От коли підприємцям піднімали податки – всі все розуміли, коли міліціянти бунтували, бо їх заставили переатестовуватися – всі дивилися і кивали. А от коли освітянам гроші не виплатили – то вони зажерлися і взагалі ПТУ не потрібні. Ви скажіть, а які професії зараз витягають ту паршиву економіку??? Напевно, юристи? інженери??? економісти??? бухгалтери??? менеджери??? банкіри?????? продавці?????? Тим, хто пишуть різну гидоту на студентів і викладачів: просто дай Вам Боже мати щодня гроші на хліб і не жити місяцями в борг…Не принижуватися і не просити віддати Ваші ж гроші на трасі……

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер