<

День українського політв’язня відзначили у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:49 | 13.01.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
12
/ Коментарі відсутні

12 січня, у День українського політв’язня, доцентральної міської бібліотеки завітали небайдужі нововолинці на інформаційно-історичну годину «КУТЯ ІЗ-ЗАҐРАТ», щоб іще раз пригадати, яксвяткували Різдво борці за волю України у тюрмах і таборах.

Слухали у записі колядки, відео-розповідь колишньої політув’язненої Віри Дрозд (дівоче прізвище Чопик) про святкування Різдва під час перебування у таборах Інти у 1950-х роках, уривок з книги спогадів Ніни Вірченко «Зернини з доріг життя мого…» про «Різдво за колючим дротом…», відео-інтерв’ю зпубліцистом, письменником, громадським діячем, колишнім дисидентом, віце-ректором Українського католицького університету Мирославом Мариновичем – про Різдво, його символи, традиції, виклики сучасності та дух оновлення, – повідомляє сайт міської ради .

Спогадами поділилися Іван Пона, Марія Рябченюк, Ганна Шалина, Марія Карпінська. Відбулося скайп-спілкування зколишнім керівником Нововолинського товариства політв’язнів та репресованих, нині мешканкою болгарського міста Варна, Галиною Іванівною Смирновою (Сергійчук). Місцевий поет Анатолій Поліщук присвятив вірш «Політв’язням».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер