<

День Національної поліції: як вітали нововолинських правоохоронців та чим живе відділення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:18 | 4.07.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
19
/ Коментарі відсутні

4-го липня в Україні святкують День Національної поліції. Який стан справ у поліції Нововолинська на сьогодні та як вітали правоохоронців дізнавалася журналістка БУГу.

Нововолинське відділення поліції Володимир-Волинського відділу поліції ГУНП у Волинській області очолює Сергій Галащук. У квітні 2019 року його офіційно призначили на посаду начальника.

4-го липня на урочистий захід з нагоди Дня Національної поліції завітав міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков. Привітав поліцейських з професійним святом та подякував за охорону порядку.

“Поліція забезпечує мир і спокій у нашому місті. Дякую вам та вітаю зі святом. Ми разом працюємо і роблю та робитиму все, що залежить від мене, для допомоги. Щодо претензій, які мають і до мене, і до вас мешканці міста, вони часто справедливі. На це є і суб’єктивні, і об’єктивні обставини. Сприймати це треба самокритично.

Відчуваю, що зі зміною керівництва, дещо пожвавилася робота і є відповідні результати. В області відзначають позитивно наше нововолинське відділення”, – розповів мер.

У відповідь Галащук зазначив, що вдячний міській владі за співпрацю, за почату справу по втіленню в життя програми “Безпечне місто”. Завдяки міським камерам відеоспостереження був розкритий не один злочин.

“У нас найбільше в області розкритих злочинів по наркотиках, викрили ряд крадіжок та грабежів. Будемо надалі працювати над розкриттям злочинів та безпекою громадян у місті”, – сказав начальник поліції.

Загалом стан справ у Нововолинському відділенні на сьогодні не дуже втішний з огляду на кадрове та матеріально-технічне забезпечення. При штатовій чисельності 82 чоловіка, працює 53. При цьому, якщо врахувати відпустки, відрядження та лікарняні, то на місці при виконанні обов’язків – до 30-ти працівників.

Як розповідає головний поліцейський міста, є проблеми з матеріально-технічним забезпеченнямДві нові машини Renault та Mitsubishi є на групу реагування патрульної поліції (ГРПП), та вони займаються дрібними кримінальними правопорушеннями. Основні злочини розкриваються працівниками карного розшуку, слідства. А автівки всі вітчизняного виробництва, які постійно ремонтують за власні кошти.

Ще однією з проблем є те, що в Нововолинську закрили ізолятор тимчасового тримання. І загалом, реформа не дала позитивних змін. Відділ перетворили на відділення, скоротили штат та багато підрозділів.

Головний відділ знаходиться у Володимирі-Волинському, там працівники отримують більшу зарплату, а злочинів у Нововолинську в два рази більше.

Та попри усі проблеми, Галащук налаштований оптимістично. Маючи 24-річний досвід роботи, навіть на посаді заступника, а тепер вже начальника поліції, не сидить у кабінеті. Він постійно бере участь в оперативно-розшукових заходах, присутній при викритті та затриманні злочинців. 24 години на добу тримає руку на пульсі.

Нововолинське відділення поліції запрошує на роботу охочих працювати на захист громадян. Якщо ви повнолітні, маєте повну загальну середню освіту, українське громадянство, володієте українською мовою та фізичною підготовкою, можна спробувати свої сили на службі в поліції. Заробітна плата – від 10 тисяч гривень. Подробиці за номером 067 798 52 97.

Текст – Катерина Костючик, інтернет-видання «БУГ»




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер