<

День міста у Нововолинську: розповіли про родзинки, вибір артистів та ціну свята

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:41 | 23.08.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
257
/ Коментарі відсутні

23-25-го серпня у Нововолинську відбуватимуться святкові заходи з нагоди Дня міста. Про родзинки цьогорічного святкування розповіла начальник міського відділу культури Інна Левкова.

23-го серпня в Україні відзначають День Державного Прапора, 24-го День Незалежності, а 25-го серпня на нововолинців чекає День шахтаря та День міста. Тому для мешканців міста свято продовжуватиметься три дні і завершиться кульмінаційним концертом на стадіоні.

За словами Інни Левкової, над організацією свята працює чимало людей, які старалися зробити так, щоби на День міста було що побачити і чим зайнятися усім: і дорослим, і дітям.

Програма є насиченою і великою. Щодо родзинок, то їх також буде багато. Варто відзначити, що багато містян щороку доєднується до ходи у вишиванках. Тому цей захід став традиційним. Багато хто особливо готується, обирає чи майструє вишиванки.

Та цьогоріч нововолинці зможуть побачити унікальний показ – цінну колекцію старовинних вишиванок, які зібрала Марія Доліновська.

“Відбудеться показ колекції Марії Доліновської. Вона зуміла зібрати за декілька років величезну колекцію старовинних вишиванок. На початку червня ми з нею зустрічалися і вона сказала, що вже готова показати колекцію людям. Це вишиванки саме нашого регіону. Їх понад сто. Там унікальна колекція. Буде дуже цікаво. Ми будемо старатися представити її на високому рівні”, – розповіла Інна Левкова.

Візьмуть участь в показі дівчата з танцювального колективу Палацу культури, які завершать його виступом.

Із традиційних заходів також відбудеться показ байкерів.

Молодь у цьому році зможе побачити справжній батл діджеїв. До виступів запрошені діджеї з різних міст. Судитимуть батли два діджея зі столиці, які також насамкінець представлять свою програму.

25-го серпня, а так вийшло, що що ми святкуємо 3 дні підряд, у парку культури буде діяти виставка-продаж, будуть розваги та їжа. О 14:00 розпочнуться урочистості з нагоди святкувань, по завершенню їх відбудеться концерт за участю артистів.

Ввечері на стадіоні “Шахтар” перед нововолинцями виступлять запрошені українські артисти Микола Лукашук, Галина Конах, МЯТА, Роман Скорпіон і Тоня Матвієнко.

Окрім програми заходів, розпитали про бюджет святкувань. Цьогоріч, розповіла Інна Левкова, близько 400 тисяч гривень направлені на організацію концерту. На інші заходи також пішли витрати, але менші – це покупки на кубків і сувенірів.

Дізналися також, яким чином обирали кого з артистів запросити.

Яких артистів привозити на День міста вирішували учасники оргкомітету. На вибір впливали різні фактори, серед яких і фінансова сторона. Виступ артистки Тоні Матвієнко нововолинцям подарував “Пан курчак”, фінансуючи приїзд співачки.

“Старалися вибрати артистів різних і веселих, щоб люди дійсно могли відпочити”, – розповіла БУГу Інна Левкова.

Окрім того, пройдуть різноманітні спортивні заходи, будуть розваги для дітей та виступи місцевих колективів.

Наступного року Нововолинську виповниться 70 років і містяни мають надію, що свято буде ще масштабнішим. В оргкомітеті вже є певні напрацювання і не за горами початок підготовки до нового Дня міста.

Нагадаємо, 23-го серпня у Нововолинську пройшов велопробіг у вишиванках та офіційно презентували тенісні корти.

Програма заходів на святкові дні:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця