<

День архітектури України в об’єктиві Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:00 | 1.07.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
21
/ 1 коментар

Щороку влітку 1-го липня українці відзначають свято архітектурного мистецтва країни – День архітектури України.

З нагоди цього свята журналісти “БУГу” вирішили поспілкуватися із жителями Нововолинська та спитати: чи подобається їм архітектура рідного міста, що хотіли б змінити та якими є найкращі пам’ятки шахтарського краю.

Жителька Нововолинська, Мар’яна:
– Як на мене, то у нас досить специфічне архітектурне планування міста. Мені, до прикладу, не подобається сучасне розташування пам’ятника Тарасу Григоровичу. Тут раніше стояла новорічна ялинка, її було видно звідусіль. Сьогодні ж гості міста можуть не побачити головної “зеленої красуні” міста під час новорічних свят, адже вона розташована поблизу міської ради. Таке відчуття що вона стоїть там для працівників міськвиконкому. Тому, люди, які гуляють центром Нововолинська, можуть її зовсім не побачити.

Володимиру Івановичу натомість подобається розташування меморіалу Тарасові Шевченку:
– У досить хорошому, вдалому місці розміщений пам’ятник Кобзареві. Він перший мені спадає на думку, коли я думаю про центр Нововолинська. А загалом – місто гарне. Мені подобається. Найкраще в план міста вписується дев’ятиповерхових будинок, у якому розміщений супермаркет “ВОПАК”. У нас, на жаль, немає такої архітектури типу ренесансу, бароко, адже наше місто досить молоде і маленьке. Усі зміни архітектурного плану, гадаю, найбільше залежать від мера міста Віктора Сапожнікова.

Подружжя Миколи та Валентини вважає, що у нас немає архітектури як такої:
– В першу чергу, коли згадуємо про наше шахтарське місто, то відразу пригадуються житлові будинки, яким влада повинна приділяти більше уваги. А в основному, перше, що спадає на думку, коли думаємо про Нововолинськ – це рідний дім (сміються:) ), рідна хата. Любимо свій будинок і, том, любимо Нововолинськ!

Сергій говорить, що рідне місто – найкращий куточок на Землі:
– Я тут народився, провів дитинство і живу зараз. То як я можу не любити це місто? Мені тут усе подобається, і архітектура теж.

Пані Олександра та її друзі захоплюються чистотою міста:
– Коли я приїхала у Нововолинськ із Росії ще молодою дівчиною, то мені тут усе подобалося: шахти, парк, будівлі. Взагалі, коли до мене приїжджають гості із Росії, то вони теж говорять, що у нас досить гарно, охайно і люди привітні живуть.

Також інтернет-видання “БУГ” підготувало порівняльні фотознімки Нововолинська: місто минулого та сучасний вигляд.

1
2
3
4
5
6
7
8




один коментар
  1. Жаль, що уже немає фонтану напроти Вопаку і гарноі алеї в сторону площі Незалежності….

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа