<

Дерусифікація: у Нововолинській громаді перейменують 45 вулиць

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:49 | 4.05.2022 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
3077
/ коментарів 10

У Нововолинській громаді планують перейменувати вулиці міста, відповідне рішення пов’язано з дерусифікацією, тобто позбавлення від наслідків колоніального минулого.

Усього планують змінити 45 назв, серед яких вулиці Нововолинська, Гряд, Низкинич, Грибовиці та Благодатного. Остаточне рішення щодо перейменування вулиць буде прийняте на громадських слуханнях, де кожен охочий мешканець Нововолинської громади зможе запропонувати свій варіант назви.

Про дату проведення громадських слухань повідомимо незабаром.

Більшість нововолинців підтримали ідею перейменування, адже не бажають будь-яких асоціацій з державою-агресором. Зокрема планують змінити назви вулиць: Галана, Білоруська, Гагаріна, 8-го березня, Маяковського, Ціолковського, Толстого, Некрасова та інші.

Інтернет-видання «БУГ» дізнались попередні варіанти нових назв, які винесла комісія Нововолинської міської ради. Їх здебільшого планують пов’язати з історією держави та подіями сьогодення, українськими діячами та військовими.

У даному списку запропонували нові назви вулиць – гетьмана Виговського, Лук’яненка, Гончара, Сергія Байдовського, Маріупольська, Волонтерська, 14 ОМБР, Десидентів, Першорухівців, Перемоги, Єдності та інші.

Запропоновані рішення комісії носять рекомендаційний характер, пропозиції ще винесуть на двомісячне громадське обговорення, а кінцеве рішення – за депутатами на сесії Нововолинської міської ради.

Читайте також: Декомунізація та дерусифікація триває: у Володимирі планують перейменувати понад 30 вулиць




коментарів: 10
  1. За чий рахунок, будуть міняти домові книги, паспорти громадян України, технічні документи на автомобіль?

  2. А Гагарін для кого став ворогом? А основами космонавтики, які заклав Ціолковський (народжений у 19-му столітті !!!), українські вчені-космонавтики теж не будуть користуватись, спитайте їх, чи це можливо?… І т.д. в тому ж дусі… А що дітям будуть брехати про цих людей?….

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер