<

Cправа судово-медичного експерта Богдана Війтовича, який провдив експертизу у справі Бачинського, скерована до суду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:15 | 21.01.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
66
/ коментарів 6

Cправа судово-медичного експерта Богдана Війтовича скерована до суду. Про це інтернет-видання БУГ повідомила Ольга Бачинская.

Кримінальне провадження, яке чотири рази закривалось, а потім постановами прокурора та суду знову відкривалось завдяки пікетуванню,  Рівненською місцевою прокуратурою направлене до суду. Війтович Б.І. обвинувачується у скоєнні кримінального правопорушення за за ч.2ст 358 та ч.2ст. 384 (підробка документа, неправдивий висновок експерта).

ай

  

Богдан Іванович проводив експертизу трупа Алєксандрова Андрія, який загинув в результаті дорожньо- транспортної пригоди 11.04.2011р.. Алєксандров в стані алкогольного сп’яніння( 2,41 проміле) в темну пору доби, в дощ перебігав дорогу з-за автобуса не на пішохідному переході. За кермом автівки, яка рухалась на зустріч автобусу і скоїла наїзд на пішохода знаходився Дмитро Бачинський.

Зразу після аварії 12.04.2011р. Війтович  в експетизі трупа  вказав, що у Александрова наявні ушкодження лівої гомілки – “забійна рана з осадненнями розміром 0,5см на 3 см по задньо- внутрішній поверхні гомілки”а також перелом ребер справа. Очевидно тому, експерт визначив  у цій експертизі, що потерпілий “міг бути  правою стороною до автомобіля” в момент наїзду.

Будучи попередженим про кримінальну відповідальність, Війтович 22.04.2011р. видав  другу експертизу того ж трупа , хоча насправді на цей час тіло Алєксандрова  було, вже понад три місяці, як поховане. Ексгумація не проводилась. І в цій експертизі Богдан Іванович, шляхом закреслень та напису зверху, змінює ушкодження лівої гомілки загиблого. “Забійна рана з осадненнями 0,5см на 3 см по задньо- внутрішній поверхні гомілки” та “багатоскольчатий перелом” вже стають “шкірною раною” та “косим переломом”, відповідно й змінює сторону тіла, яка контактувала з автівкою ” міг бути лівою стороною до автомобіля”.

12к
21к

Пізніше ця експертиза стане однією із штучно створених обставин кримінальної справи по Дмитру Бачинському,  котрого звинуватили у скоєнні ДТП і засудили до п’яти років позбавлення волі.

Судді  Нововолинського міському суду та апеляційного суду Волинської області ігнорували вказівки захисту Дмитра, щодо правопорушень Війтовича, натомість  поклали експертизу з фальшуваннями  у мотивувальну частину своїх  рішень.

На цей час безпідставно затягується розслідування, відкрите ще навесні 2014 році,  по інших особах, причетних до фабрикації справи Бачинського: щодо слідчої Радахевич О.Ю., яка внесла завідомо не правдиві відомості у постанову про призначення комісійної експертизи, експерта-автотехніка Стаднюка С.Х., який дав неправдиві покази в суді, щодо ушкоджень на автомобілі, та Голови Нововолинського суду Ференс-Піжук О.Р., яка шляхом внесення у вирок неправдивої інформації, перенесла місце аварії з дороги на узбіччя.

 А щодо суддів Волинського апеляційного суду Опейди В.О., Лозовського А.О., Клока О. В., які” під копірку” повторили кримінальне правопорушення Орисі Ференс Піжук – прокуратура відмовляється розпочинати розслідування. Начальник слідчого відділу в ОВ справах Волинської обл. мені пояснив так: ” Тому, що буде розголос, а це ж судді апеляційного суду.”

P.S. 17  грудня  минулого року я зустріла Війтовича у вестибюлі військоваго госпіталю. Як я пізніше зрозуміла, на відміну від мене, Богдан Іванович мене не впізнав, або з кимось переплутав. Мабуть, тому у нас зав’язалась розмова про життя. Коли я  спитала, чи помінявся в нього світогляд  після АТО. У відповідь почула:

 –  помінявся, людині не багато треба, а от Супуровський все гребе і гребе.

Я:   –   І Вас Супуровський підставив з експертизою.   (тому що в суді  Війтович казав, що робив експертизу з Супуровським, а останній відмовлявся)

Б.І – Так, бо Супуровський був на відтворені і казав, як воно було.

Я : – Богдан Іванович, то Ви розкажіть правду

Б.І. – Не можу.

Я:  – Але Супуровський не був на жодному відтворенні, в мене є протоколи відтворень, можу показати. Та й причому відтворення до зміни ушкодження гомілки? Ви мене не впізнаєте?

Б.І. – Ні

Я:  – Я Бачинська.

Після того інтерес до розмови у Війтовича пропав. Думаючи , що Богдана Івановича обманює Супуровський, я принесла йому протоколи відтворень, де не має й згадки про жодного суд.мед. експерта. Але він  дивитись протоколи і розмовляти відмовився. Лише сказав. що він сидіти не буде, а сидіти в тюрмі буде мій син. Так як Війтович не дав змоги  мені тоді  відповісти, тому хочу до нього звернутись через публікацію:

” Богдан Іванович, ще раз прошу у Вас розповісти всю правду і думаю, що “сидіти ” Ви не будете, я щиро того не бажаю ні Вам ні Вашим дітям бути засудженими за так цинічно сфабрикованою справою, як засуджений мій син. Я прекрасно розумію, що Ви в цьому кримінальному угрупуванні сама найнижча ланка. І щоб вона не розсипалась –  Вам благодійно надали  двох адвокатів. Але чи дійсно варто бути” щитом” для нечесних осіб, які державою поставлені здійснювати правосуддя? Не забувайте лише, що всі ми рано чи пізно ( ніхто не знає коли) будемо стояти перед Судом   Божим? Чи варто брати  гріх на душу ?

Нагадаємо нововолинці добилися у прокурора Волинської області відновлення кримінальних проваджень проти правоохоронців

                                                                                                Бачинська Ольга




коментарів: 6
  1. А чому паспорт не 170гр???????
    А де владарчик????
    А де буторіни з братвою????
    (як два роки тому під прокуратурою)
    ..ну да..вибори ж не скоро)))))

  2. Місцеві олігархи не заспокояться ніяк..
    Не на ту тьотку просто напали(Александрову)..
    Краще б ви її не злили …

  3. лед тронулся интересно чем все закончится а там гляди и влодарчика вместе с сапогом и гаврилюком на чистую воду выведут

  4. Шкода,що правди шукає не син, а мама. Хоч на це вона і є мама.
    Ференс – Піжук О.Р. треба з суда гнати гарапою, щоб духу її там не було. Гріха вона не боїться, та я і сумніваюся, що вана знає, що таку ГРІХ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок