<

Чим жив Нововолинськ у 2021 році: ТОП-30 найцікавіших подій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:20 | 29.12.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
2424
/ коментарів 8

Рік, що добігає до завершення, видався насиченим на події та продуктивним. БУГ підготував підбірку найважливіших подій, якими жило місто у 2021 році, та «найчитабельніших» статтей на сайті «БУГ» про Нововолинськ та нововолинців.

Протягом року ми писали різні історії, хороші новини та не дуже. Чим же видання запам’яталося нашим читачам?

Журналісти БУГу промоніторили новини та зібрали підбірку важливих та резонансних новин 2021-го року.

Літак у небі Нововолинська

20-го жовтня мешканцями Нововолинська, Володимира та навколишніх сіл було помічено літак у небі. Підозрілий літак викликав чимало запитань у людей, адже літав над населеними пунктами досить низько та повільно. Згодом з’ясувалося, що тоді на Волині літаками розкидають приманки для диких звірів із вакцинами від сказу. 

Новину активно обговорювали та коментували у соцмережах. Вона наробила шуму та набрала понад 70 000 переглядів, тож очолила наш рейтинг.

У селі біля Нововолинська чоловіка поранили сокирою

21-го листопада у селі Морозовичі, що біля Нововолинська, чоловіка вдарили по голові та тілі сокирою. Потерпілого прооперували у лікарні. Нападник раніше повернувся з роботи з-за кордону та застав дружину з коханцем. Тоді чоловік схопив сокиру і накинувся на суперника.

Розписали у Нововолинську. Заміж за дідуся заради квартири

56-річна жінка вийшла заміж за 84-річного дідуся, ймовірно, заради квартири. У Ковельському РАЦСі їм відмовили. Але правдами-неправдами – у Нововолинську їх таки розписали.

Вантажівка породи з копальні №9

28-го жовтня на трасі між Нововолинськом та Іваничами поліція зупинила автомобіль, який був навантажений породою та прямував з шахти №9 «Нововолинська».

Повідомлення правоохоронці отримали від депутата Миколи Лукашука. Він, що вантажівка виїхала з 9 шахти і, зважаючи на певні грунтовні причини, є питання щодо законності вивезення.

Зворушливе відео з весілля Катерини Рибак

Опублікували атмосферне відео з весілля співачки з Нововолинська Катерини Рибак та танцюриста Степана Місюрки. Святковий відеоролик знімав та опублікував на сторінці в інстаграмі 16-го січня нововолинський оператор Степан Заянчковський.

Мешканець Нововолинська врятував майбутню дружину з потопаючого пароплава

Історія закоханих. Мешканець Нововолинська одружився з дівчиною, яку врятував з потопаючого пароплава. Вже багато років Петро і Надія Китайгородські живуть разом у шлюбі та щасті, вважаючи 31 серпня знаменною датою дивовижного початку свого нового життя. Катастрофа корабля «Адмірал Нахімов» сталася у 1986 році поблизу міста Новоросійськ. Саме тоді Петро врятував життя дівчині, що стала його дружиною. Він врятував й інших людей.

Дослідниця з Нововолинська розповіла факти про Роксолану

Дослідниця родом з Нововолинська розповіла у фільмі 1+1 історичні факти про Роксолану. 21-го лютого канал «1+1» презентував фільм про славетну Роксолану – Хюррем Султан. Розкрити постать Роксолани для авторів фільму допомагала відома нововолинянка Олександра Шутко.

Робота у Нововолинську

Цікавила читачів і робота: які вакансії наявні у Нововолинську, Володимирі та Іваничах. Роботодавці зацікавлені у кваліфікованих та добросовісних працівниках різних галузей.

Яна Конопська про життя без волосся

Яна Конопська в інтерв’ю розповіла про життя без волосся: «Я просто втомилася ховати свою хворобу та змогла полюбити себе». 28-річна Яна, яка мешкає неподалік Нововолинська, з дитинства хворіє на гніздову алопецію. Дівчина розповіла про свій шлях прийняття себе та як це – жити без волосся.

У Нововолинську зґвалтували 24-річну дівчину

Подія трапилася 11-го січня пізно ввечері. Чоловік, застосовуючи фізичну силу, вступив у статеві зносини з дівчиною.

Різанина у Нововолинській громаді

Ввечері 6-го лютого у селі Нововолинської громади трапилася бійка з різаниною, під час якої напали і на поліцейських, що прибули на виклик.

Прибувши на виклик, співробітники поліції побачили, що один з учасників бійки тримає у руках ножі. На законні вимоги поліцейських припинити протиправні дії чоловік не реагував, натомість почав наносити удари ножами своєму братові та дружині. Також чоловік накинувся з ножами на поліцейських.

Внаслідок інциденту обох учасників бійки та дружину одного з братів госпіталізували.

Помер один із поранених під час різанини

Помер брат чоловіка, який влаштував криваву різанину в селі Грибовиця Нововолинської територіальної громади. Він уже оговтувався від подій, однак настала раптова смерть, причина якої стане відома після проведення експертизи.

Вчителька з Нововолинська стала зіркою соцмережі

Вчителька математики з Нововолинського ліцею №7 Наталія Венгрин підкорила TikTok. Вона знімає цікаві ролики для свого блогу, де навчає математики. Завдяки її роликам діти з усієї країни мають змогу покращити свої знання. 

Мешканці Ковеля обурені роботою фірми «Сантехмонтаж»

Під час проведення у Ковелі капітального ремонту русла річки Турія нововолинський Сантехмонтаж, який займається цими роботами, засипав землею саме русло. Це викликало обурення у багатьох ковельчан.

Світлини Сергія Власюка у Нововолинську

Фотограф з Нововолинська Сергій Власюк помічає дрібниці соціального життя міста, світлинами без прикрас та ілюзій він ділиться у своєму інстаграмі. Новина викликала великий інтерес у громади та набрала безліч переглядів.

Звільнення Андрія Сторонського

Звільнили із займаної посади тимчасово виконуючого обов’язки директора КНП «Нововолинська центральна міська лікарня» Андрія Сторонського. Дане рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету Нововолинської міської ради 3-го березня.

Рішення обґрунтовується тим, що керівник лікарні своєю бездіяльністю грубо порушив трудові обов’язки, що в результаті призвело до завдання матеріальних збитків комунальному закладу охорони здоров’я в сумі 273 тисячі 341 гривню у виді недоотриманих доходів за гарантійним забезпеченням договору підряду.

Також ексзаступник колишнього мера Нововолинська Андрій Сторонський визнаний винним у тому, що протягом кількох місяців преміював свою двоюрідну сестру, яка обіймала посаду начальника управління освіти. Апеляція Сторонського була відхилена Волинським апеляційним судом. І Андрій Сторонський потрапив у реєстр корупціонерів. Після потрапляння в такий список він не має права займати свою теперішню посаду – заступника голови Володимир-Волинської РДА.

На шахті №9 постраждали 8 людей

4-го квітня на копальні №9 «Нововолинська» на великій швидкості опустилася шахтна кліть з гірниками, внаслідок чого постраждали люди. На місце виїхали чотири швидких з Нововолинська та дві з Володимира-Волинського.

Людей з різними травмами доставили у Нововолинську міську центральну лікарню. Внаслідок аварії постраждали 8 осіб, одна людина – у важкому стані, інші отримали травми середньої важкості.

Melovin здійснив камінґ-аут з хлопцем із Нововолинська

Український співак Костянтин Бочаров (Melovin) на сцені Atlas Weekend 5-го липня здійснив камінґ-аут – поцілував дівчину й хлопця, з якими виступав, а потім огорнув себе прапором ЛГБТ+.

Напередодні виступу команда співака розшукувала розкутих хлопців та дівчат для ЛГБТ-перформансу. Хлопець, з яким цілувався артист, родом з Нововолинська.

Нововолинець виграв авто

4-го вересня мешканець Нововолинська, який брав участь в розіграші автомобіля Hyundai Accent від компанії «Нова будова» у Києві, виграв головний приз. Як виявилось, нововолинці вміють радіти за інших, новина набрала багато коментарів.

У магазині Нововолинська викрали гаманець

1-го травня чоловік, у якого помер батько, повернувся в Нововолинськ із заробіток, в гаманці була велика сума грошей, через клопоти він забув на касі магазину гаманець. Лисий чоловік його викрав. Вийшов з магазину та поїхав кудись на мопеді.

13-го травня завдяки розголосу злодія розшукали.

Тетяна Куценко, неймовірної сили волі жінка бореться за життя

Мешканка Нововолинська Тетяна Куценко живе з раком молочної залози 4 стадії вже 2 роки, а в онкодіагнозі з 2013 року і для боротьби з онкологічним захворюванням зараз їй потрібні дорогі ліки, які змушена приймати постійно.

Затримали за сепаратизм

10-го листопада у Нововолинську затримали уродженця іншої країни колишнього СНД, який працював на шахті «Бужанська».
Чоловіка та ім’я Тигран затримали з обвинуваченнями у сепаратизмі. Як розповідають, його близькі родичі перебувають на тимчасово окупованих територіях.

Призначили нового керівника міської лікарні

4-го березня на засіданні виконавчого комітету Нововолинської міської ради затвердили кандидатуру Олега Шипелика на виконуючого обов’язки директора КНП «Нововолинська центральна міська лікарня».

«Вогняна дев’ятка» у Нововолинську

Олександр Чабан – людина, яка додає святкового настрою мешканцям Нововолинська. Саме він є власником «вогняної дев’ятки» – автомобіля, повністю прикрашеного різнокольоровими гірляндами. Для того, щоб прикрасити машину, хлопцю довелося попрацювати понад шість годин, проте результат йому дуже сподобався. Подобається святково вбрана автівка і мешканцям міста.

Судять патрульного, який виконував свій обов’язок та зупинив п’яного прокурора

Патрульний Віктор Циплаков, який зробив все, аби затримати на вулицях Нововолинська п’яного прокурора за кермом, змушений був сам постати перед судом. Так 18-го жовтня у Рожищенському районному суді відбулося підготовче судове засідання. Родичі п’яного прокурора обвинувачують патрульного у порушенні недоторканості житла.

Судові процеси тривають і досі. Яке рішення прийме суд – невідомо.

Оголосили тендер на реконструкцію зони біля озера

Запланували капітальний ремонт міського парку біля озера в Нововолинську. Торги для пошуку виконавця робіт уже оголосило виробниче управління комунального господарства Нововолинської міської ради. На благоустрій парку спрямують до 1,4 мільйона гривень.

Вперше у Нововолинській лікарні провели безболісні пологи

11-го червня у Нововолинській центральній лікарні вперше провели природні пологи без болю із застосуванням епідуральної аналгезії. У Волинській області такий спосіб використовували лише в перинатальному центрі та в Ковельській лікарні.

Нові страви від Євгена Клопотенка у Нововолинську

Із 1-го січня вступили в дію нові норми харчування дітей в українських школах. Меню розробив кулінарний експерт Євген Клопотенко. Скористалися рецептами зі збірника страв і в школах Нововолинська. Про нові норми, страви та як організовують харчування в нововолинських школах, дізнавалися журналісти БУГу.

Як у Нововолинську промишляє протеже Сапожнікова

Нововолинець Павло Троцковець під прапором УНСО, заручившись підтримкою колишнього міського голови Нововолинська Віктора Сапожнікова, спрацювався із депутатом міськради Андрієм Бадзюнем від «Свободи». Мету союзу зрозуміти неважко – дискредитувати нову владу і завадити роботі команди мера Бориса Карпуса.

Організація УНСО Волинь (громадський рух націоналістичного спрямування) опублікувала допис, в якому йдеться, що Павло Троцковець – самозванець УНСО, який використовує символіку в своїх інтересах.

Розпочалося будівництво парку біля торгового центру «FORest» 

Нещодавно на території торгового центру «FORest» у Нововолинську стартувало будівництво нової зони відпочинку. Ескіз парку було узгоджено з мешканцями сусідніх будинків.

Кошти на облаштування рекреаційної зони вдалося залучити за сприяння нардепа Ігоря Гузя. З держбюджету виділи 1,3 мільйона гривень. Також фінансово долучиться депутат облради Юрій Сиротюк.

У Держдумі Росії образилися на реакцію футбольного коментатора, родом з Нововолинська

14-го листопада пройшов один із найважливіших матчів відбіркового турніру Чемпіонату світу-2022 у Хорватії. Місцева збірна приймала росіян – вирішальним став автогол захисника гостей.

Це викликало захоплення українського коментатора телеканалу “Футбол 3” Романа Тимощука родом з Нововолинська. Після того, як український коментатор порадувався автоголу збірної Росії у матчі з Хорватією у кваліфікації чемпіонату світу з футболу, один із російських депутатів висловив своє несхвалення вчинку журналіста.

Розповіли про стан поліцейського, якого поранили під час різанини в Нововолинській громаді

Різана рана грудної клітки зліва, різана рана великого пальця руки, різана рана стегна правої ноги, – це діагноз 31-річного поліцейського з Володимир-Волинського районного відділу поліції, який отримав ці ножові поранення 6-го лютого під час бійки між родичами, у селі Грибовиця в Нововолинській громаді.

Завдяки професійним діям волинського поліцейського, врятовано кілька життів.

Цьогоріч у Нововолинську на день міста було справжнє свято

З нагоди Дня міста та Дня шахтаря у Нововолинську відбулося безліч цікавих та інтерактивних розваг. На площі Чорновола встановлені фуд-зони та атракціони. На бульварі Шевченка тим часом працювали мистецька алея та ярмарок сувенірів. А ввечері виступила артистка Світлана Тарабарова.

Мешканцям сподобалося свято, про це вони активно писали у соцмережах БУГу.

Збудують монумент Героям Майдану і захисникам України у Нововолинську

У Нововолинську за 2,3 млн грн збудують монумент Героям Майдану, учасникам АТО та захисникам України. Його облаштують на проспекті Дружби – на території наявного скверу між стадіоном «Шахтар» і Сквером ветеранів.

Нововолинець випустив спільний кліп разом з Alyona Alyona

Нещодавно у нововолинця та ще семи музикантів вийшло спільне відео разом з популярною українською реп-співачкою Alyona Alyona.

Спільно з Alyona Alyona в виконанні справжнього репу з Волині участь взяли такі репери, як – ХЛОПЕЦЬ, Старший Брат, Шу, Свій Тіп, Денні Дельта, Десятий. Талановитий нововолинець Денні Дельта розповів читачам БУГу про те, як почав розвиватись у реп-індустрії.

У Нововолинській громаді працюватимуть два шерифи

Закриває рейтинг приємна подія, яка відбулася 28-го грудна. У Нововолинській громаді відкрили поліцейські станції й тепер там працюватимуть два шерифи.

Підготовка тривала довго, але виконавши всі необхідні умови, Нововолинськ став учасником програми «Поліцейський офіцер громади». Тепер жителі старостинських округів матимуть свого шерифа.




коментарів: 8
  1. А сепара Тиграна, певно вже випустили. В нього з’явились нові дописи в Фейсбуці. Чи може в СІЗО є інтернет?

  2. А головну новину не сказали. В Нововолинської міліції з’явилась машина часу. Чоловік, в котрого вкрали гаманець приїхав з заробітків 1 травня, а злодія розшукали. 13 квітня. :-)

  3. Якби не вражаючі та натхненні історії Китайгородських і Конопської, то і не було б шо згадати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер