<

Чим жив Нововолинськ у 2020 році: ТОП найцікавіших подій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:12 | 31.12.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
71
/ Коментарі відсутні

Рік, що добігає кінця, видався для Нововолинська та його мешканців насиченим і продуктивним. БУГ підготував підбірку найважливіших та найцікавіших подій, якими жило шахтарське місто у 2020 році.

Місцеві вибори: новим мером обрали Бориса Карпуса

Беззаперечно, головною подією року стали місцеві вибори, які принесли місту довгоочікувані зміни. Зокрема, закінчилася епоха Віктора Сапожнікова, який десятки років керував містом. Новим мером обрали молодого та амбіційного Бориса Карпуса від партії «За Майбутнє». За нього проголосувало 5 292 виборці, що становить – 38,74%.

Змінився склад депутатів місцевої мерії

Депутатами обрано 34-х кандидатів із 5-ти політичних сил. Найбільше голосів віддали представникам партії “За майбутнє”, в міську раду пройшли 14 кандидатів.

Представники «старої влади» пішли з посад з офісними меблями

Вибори у Нововолинську ознаменувалися не лише зміною керівництва, а й скандалом, який стався після них. Представники «старої влади» Вікторія Магдисюк та Андрій Сторонський пішли з посад, забравши з собою усі речі. Вирішили не лишати навіть офісні меблі. Новій команді довелося збирати пазли: обійти міськвиконком, знайти зайві-незайві столи і стільці та перенести в кабінети.

COVID-19: історія першого нововолинця, що вилікувався

Одним із перших у Нововолинську на коронавірус захворів 70-річний Віктор, який заробляв на життя важкою шахтарською працею, а зараз – на пенсії. 23-го квітня журналісти БУГу поспілкувалися з Віктором та дізналися, як проходило лікування, чи важко було чоловіку емоційно і взагалі, як це – бути одним з перших нововолинців, які вилікувалися від коронавірусу.

Загалом станом на 30-те грудня у Нововолинську зареєстровано 2 080 випадків захворювання на Covid-19, які підтверджені лабораторно. 1 890 людей одужали, 44 випадки – летальні.

Інтерв’ю з лікарем Нововолинської ЦМЛ, про якого писали загальноукраїнські ЗМІ

26-річний лікар ортопед-травматолог Віталій Денисюк Нововолинської ЦМЛ та за сумісництвом Іваничівської ЦРЛ, який перехворів COVID-19, отримав лист з подякою від першої леді України Олени Зеленської. У фейсбуці медик написав іронічну публікацію, у якій зазначив, що ця подяка, нічого не змінила у його житті: «Порадів і пішов далі працювати на 4,5 тисячі».

БУГ спілкувався з лікарем, розмова була цікавою та змістовною.

В Нововолинській лікарні вперше провели унікальну операцію

В травматологічному відділенні Нововолинської міської центральної лікарні вперше провели оперативне лікування з використанням електронно-оптичного перетворювача. За новою технологією нововолинські медики здійснили унікальну операцію: металоостеосинтез внутрішнього виростка великогомілкової кістки пацієнту з діагнозом “Закритий перелом медіального виростка лівої великогомілкової кістки зі зміщенням по ширині”.

Цей рік запам’ятається й багатьма кримінальними подіями, які сталися у Нововолинську: хуліганствами, шахрайствами, пограбуваннями тощо. Давайте пригадаємо найцікавіші з них.

Пограбування на мільйон: розбійний напад на валютника

2-го серпня на центральному ринку в Нововолинську невідомі пограбували валютчика. Щоб впіймати злочинців ввели оперативний план «Перехоплення». Згодом грабіжників затримали, ними виявились троє мешканців Житомирської області.

Сім’я з Нововолинська звинуватила депутата Мороза у шахрайстві

Сім’я з Нововолинська була у відчаї і не знала, де шукати правду: за їхніми словами, у сина шахрайським способом забрали земельну ділянку з літньою кухнею, яка розташована на одному подвір’ї з будинком. Новим власником стала дружина депутата Володимир-Волинської міської ради Руслана Мороза.

Нацгвардія із застосуванням спецзасобів затримала неповнолітніх за порушення громадського порядку

6-го березня близько 23:00 на проспекті Дружби у Нововолинську відбулася бійка за участю молодиків. Разом з тим компанія порушувала громадський порядок, розпивала алкогольні напої та на зауваження правоохоронців відреагувала агресивно й кинулася на них з кулаками. Для припинення протиправних дій молодиків, правоохоронці застосували спеціальні засоби – гумові кийки.

Прокурор з ознаками сп’яніння втікав від поліції

Ввечері 11-го вересня на вулиці Героїв АТО у Нововолинську поліція наздоганяла авто, що не зупинилося на вимогу. У водія легковика виявили ознаки алкогольного сп’яніння і склали відповідний протокол через відмову проходити освідування. Як виявилося, за кермом перебував Микола Троцюк, колишній начальник Нововолинського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури.

Дебошир розтрощив вікна та вхідні двері Нововолинської мерії

26-го квітня побили вхідні двері та вікна на першому поверсі в адмінбудівлі Нововолинської міської ради. Порушника затримали. Чоловік був у стані алкогольного сп’яніння. Дебошир – мешканець Нововолинська Дмитро 1993 року народження, який 21-го квітня зніс шлагбаум на «Ягодині» та наїхав на прикордонника. Чоловік потрощив скло вікон та дверей шматком бруківки.

Агресивна поведінка та непокора працівникам поліції: на «п’ятачку» затримали хуліганку

27-го травня на мікрорайоні Шахтарському в Нововолинську трапилася бійка. Учасниця події на місці чинила супротив правоохоронцям, висловлювалася нецензурними словами в сторону медиків і агресивно себе поводила.

До слова, ця ж дівчина була учасницею бійки, яка відбулася в дворі 1-го будинку на Шахтарському мікрорайоні 29-го травня.

На «п’ятачку» жінка привселюдно оголювалася та зчиняла ґвалт

На «п’ятачку» в Нововолинську люди неодноразово скаржилися на жінку Валентину, яка тут гучно «господарює». Розповідали, що вона постійно викликає поліцію, влаштовує ґвалт, розкидає на ринку своє майно і навіть привселюдно оголюється.

Кунг-фу на вулицях міста: юнак збив ногою дорожній знак

20-го квітня о 23:40 в Нововолинську на проспекті Перемоги зламали дорожній знак. На відео з камер спостереження, які зафіксували цей момент, видно, як хлопець збиває знак ногою.  Новина стала популярною через відео, на якому хлопець показує своє “кунг-фу”.

Махмуд «розвів» нововолинянку на 58 тисяч гривень

Жителька Нововолинська познайомилась у фейсбуці з іноземцем. Після 5-ти місяців спілкування, під приводом купівлі спільного помешкання за кордоном, чоловік видурив у жінки майже 60 тисяч гривень.

Також цьогоріч у Нововолинську сталося чимало й позитивних подій. Зокрема, місцеві мешканці перемагали у різноманітних конкурсах і змаганнях, прославляючи рідне місто. Пропонуємо, пригадати як це було.

Нововолинянка стала фіналісткою Чемпіонату України з бодібілдингу та фітнесу

17-18 жовтня у Черкасах відбувся Чемпіонат України з бодібілдингу та фітнесу. Мешканка Нововолинська, тренерка фітнес-клубу «Актив» Тетяна Фіськович здобула 5-те місце у фіналі лідерів у номінації фітнес-бікіні.

На АНКЕТу до БУГу завітала нововолинянка – учасниця проєкту «Модель ХL» й відома модель плюс сайз

У студію БУГу завітала модель плюс сайз, учасниця проєкту «Модель ХL», дівчина з Нововолинська Ірина Демчук. Вона стала героїнею рубрики «АНКЕТА» та відповіла на 30 запитань ведучої. Запитали в Ірини чи вважає вона себе зіркою, скільки повинна важити модель плюс сайз, чи є параметри тіла, яким потрібно відповідати, а також де межа між ожирінням і здоровою повнотою.

Це була найпопулярніша АНКЕТА у 2020 році.

Осінній джекпот: мешканець Грибовиці зібрав мішок грибів з берези

Вдалими результатами тихого полювання похизувався житель села Грибовиця Нововолинської громади Юрій Єлева. З одного дерева вдалося зібрати більше двох відер грибів.

З Альони – на Матвія: нововолинянка змінила стать

Уродженка Нововолинська вирішила змінити стать з жіночої на чоловічу. Дівчина звернулася в лікувальний заклад у Києві з приводу того, що відчуває себе, як хлопчик. Проведена замісна терапія протягом трьох років і дали висновок, що жінка може бути чоловіком.

Новина набрала хайпу в мережі, деякі люди реагували досить критично, що БУГ написав ім’я людини. Проте воно в процесі підготовки матеріалу було змінене.

В’їздний знак в місто «прикрасив»… бюстгалтер

«Ласкаво просимо в шахтарське місто» – саме з таким підписом надіслали на електронну пошту БУГу світлину 4-го травня. Читач розповів, що їхав 3-го травня у Нововолинськ зі сторони Львова і побачив кумедну картину: на в’їздному знакові висів… бюстгалтер.

Фото набрала дуже багато коментарів та поширень в інстаграмі БУГу, тому й потрапило у ТОП.

Це були ТОП новини 2020-го року. Про жахливі події року БУГ розповідав раніше.

     




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер