<

Чутки над Бугом: На шахту №1 “Нововолинська” у справі загиблих шахтарів київська комісія приїде уже з готовим вердиктом?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:25 | 12.01.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
4
/ 1 коментар

Комісія з чотирьох осіб повинна прибути 13-го січня на нововолинську шахту №1, щоб розслідувати причини трагедії і, як наслідок, смерті двох працівників на копальні. Подейкують, висновки цих людей, серед яких є представники міністерства, готові заздалегідь.

Нагадаємо, що на шахті “Нововолинська” 9-го січня близько 4 ранку на глибині 360 метрів стався обвал породи, під яким загинули двоє гірників.

У той же день місцева комісія провела розслідування інциденту, оглянула місце події, зробила висновки та відповідні документи відправила на Київ. У профспілці впевнені: не справа у технічному обладненні, адже попередньо згоріли два двигуни в лаві і деякий час вона не працювала. Не виконувалися жодні роботи, крім кріплення – лава була закріплена по паспорту.

Якщо раніше після нещасного випадку на вугільному підприємстві через дві години на місце події приїжджав інспектор, то зараз порядки інші. Люди загинули в суботу, а комісія з столиці прибуває через чотири дні. Хоч, за інсайдерською інформацією, фахівці їдуть з готовим рішенням про закриття всіх робіт на шахті, бо їхньому візиту в Нововолинськ передувала зустріч з радником міністра енергетики Круком, якого надто цікавить припинення роботи копалень на Волині. Втім, останнє слово залишається за Києвом.

Тонна вугілля, звісно, не варта людського життя, але чи це правильно, якщо 430 чоловік залишаться без куска хліба?

Паралельно з тим у Нововолинську місцева влада планує зустрітися з представниками так званої швейцарської фірми, готової інвестувати в 10-ту шахту. У ДП “Волиньвугілля” журналістів повідомили, що швейцарські бізнесмени приїдуть завтра, хоч з інсайдерських джерел стало відомо: вони вже тут.

Що вирішуватимуть інвестори з владою на зустрічі, де не бажають бачити посторонніх, особливо завжди цікавих і активних гірників (до речі, про їхній приїзд Гунчик теж був не в курсі)? Говоритимуть про мільярди гривень, що є закладені в держбюджеті, і які хочуть покласти в свою кишеню, прикриваючись липовою фірмою, “бідні” псевдошвейцари?

Ось вони, жорстокі будні  гірників, де людська смерть не заважає відмиванню круглих сум.

_MG_0701

Це – інсайдерська інформація. Ви маєте резонансну інформацію з сфери політики, бізнесу, діяльності правоохоронних органів? Хочете, аби очевидне для Вас перестало бути таємницею за сімома замками? БУГ допоможе! Пишіть нам: bugorgua@gmail.com
Ми відкриті до спілкування. Гарантуємо конфіденційність, чесність та толерантність.
Західна Волинь заслуговує на значно більше правди!




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер