<

Чутки над БУГом: чому жителі Нововолинська змушені платити за безкоштовне місце на кладовищі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:03 | 31.05.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
30
/ коментарів 9

Інтернет-виданню “БУГ” повідомили: поховання на території Низкиницького Успенського монастиря коштує 1500 грн. Вартість місця за попередньою домовленістю – 1000 грн.

У Законі України ” Про поховання та похоронну справу ” у статті №5 про ” Основні принципи діяльності в галузі поховання ” чітко прописаний пункт: безоплатного виділення місця для поховання померлих (їхніх останків) чи урн із прахом померлих на кладовищі (у колумбарії).

Земля, призначена для поховання,- власність держави, продаж якої є заборонений. Коли ж стається трагічний випадок, під час якого гине двоє або більше членів сім’ї, родичам безкоштовно виділяється місце для родинного поховання.

Чому ж тоді деякі нововолинці змушені за це платити?

За словами Тетяни К. “Мої родичі впродовж багатьох років відвідують монастир, що знаходиться у селі Низкиничі. Коли ж помер один із членів сім’ї – вони вирішили, щоб місце поховання було біля монастиря. Але, прийшовши до церкви, їм повідомили, що біля монастиря місць вже немає, залишились тільки для настоятелів храму. Орієнтувались на те, що у місті Нововолинськ теж є багато вільного місця на кладовищі, а при похованні міщан не залишиться місця для сільських жителів, до якого відноситься монастир”.

Що ж робити, коли родичі померлого хочуть поховання саме біля монастиря, а не де-інде. Виявилось, що для цього у нашому місті потрібно мати зв’язки. Вирішує це питання чоловік, який, за словами свідків, мешкає у ” сто метрах від монастиря”. Там і проплачується сума ” клаптика землі ” для поховання. У січні 2016 року це коштувало 1000 грн., а на сьогодні, за словами свідків, сума дещо виросла і становить близько 1500 грн. Проте, є більш бюджетні місця, які знаходяться через дорогу від монастиря на “старому кладовищі”, де давно немає вільної землі. Нещодавно цю територію розширили, забрали сміття і натомість маємо нові місця для поховання за ціною – 200 грн.

Якщо влада ще досі не припинила розкрадання землі державної власності, тоді ставимо під сумнів, куди і кому йдуть крадені гроші.

IMG_5116

Це – інсайдерська інформація. Ви маєте резонансну інформацію з сфери політики, бізнесу, діяльності правоохоронних органів? Хочете, аби очевидне для Вас перестало бути таємницею за сімома замками? БУГ допоможе! Пишіть нам: bugorgua@gmail.com

Ми відкриті до спілкування. Гарантуємо конфіденційність, чесність та толерантність.
Західна Волинь заслуговує на значно більше правди!




коментарів: 9
  1. “” ЗУ “Про поховання та похоронну справу”
    Стаття 8. Організація діяльності в галузі поховання
    Організація діяльності в галузі поховання померлих
    здійснюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує
    формування державної політики у сфері житлово-комунального
    господарства, іншими центральними органами виконавчої влади,
    місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого
    самоврядування та їх виконавчими органами.

    Центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування
    державної політики у сфері житлово-комунального господарства, в
    межах своєї компетенції. “”

  2. Фізична особа не може вирішувати такі питання і брати кошти. Це компетентність Грядівської сільської ради. Я чула інші суми і у валюті, а в бюджеті сільради немає навіть рахунків в іноземній валюті. Варто було б провести розслідування і перевірку по цьому факту.

  3. Щодо старих могилок, які у межі міста: Це вам Нововолинськ, хлопці! Тут все за дзвінку монету. І здогадатися кому надходять гроші за могилу близької людини – простіше простого. Проте, довести це дуже важко.

  4. 1500 грн.та така ціна була вже 2012 році, особисто я за два місця на цьому кладовищі 2012 році заплатита 3000 грн. І це ніхто ніякого документа не видає про оплату, зі скандалом заставили написати розписку того чоловіка що виділяє місце на кладовищі.

  5. що цікаво (пошукайте у тендерах) катафалки купуються за державні кошти, і за державні кошти купуються послуги з поховання депутатів

  6. 200 грн- це неправда. Через дорогу від монастиря на тому смітті беруть по 1000 грн. за місце. І хто не хоче ховати на 2 шахті, то й платить.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер