<

Чотири нові автомобілі швидкої допомоги передали для потреб регіону Прибужжя

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:43 | 21.07.2021 / Іваничі, Володимир, Нововолинськ / /
Перегляди
937
/ Коментарі відсутні

21-го липня, відбулося урочисте вручення ключів від автомобілів «Peugeot Boxer» типу В і машини вже виїхали у Володимир, Нововолинськ, Іваничі та на Любомльщину.

Помічник народного депутата, Володимир Шаповал – депутат Нововолинської міської ради особисто оглянув стан авто і поспілкувався із медичним персоналом, – повідомляють на сторінці нардепа Ігоря Гузя у фейсбуці.

Нові карети швидкої медичної допомоги виділили для:

  • ЕМД у Володимирі;
  • Нововолинського відділення ЕМД;
  • Любомльського відділення ЕМД (в пункт с. Рівне);
  • У пункт ЕМД в селищі Іваничі.

Медики розповіли, що автомобілі марки «Peugeot Boxer» типу В, вартують – 1 960 000 гривень кожен. «Швидкі» обладнані сучасним високопрофесійним медичним обладнанням, системою подачі кисню, апаратами штучної вентиляції легень, дефібриляторами, електрокардіографами, автономним обігрівом.

До речі, у червні цього року теж передали ключі від «швидких» для потреб Любомльського та Нововолинського відділень ЕМД. Тоді їх особисто вручав помічник парламентаря, депутат Волинської обласної ради Андрій Бокоч.

Як розповів директор КП «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Володимир Шмаль, упродовж двох останніх років автопарк підприємства оновлювався поступово. Тільки у 2021 році придбали 44 сучасні «швидкі». І станом на сьогодні всі 72 бригади, які щодня працюють в області, мають у своєму користуванні новенькі автомобілі, що оснащені дороговартісним обладнанням, аби надавати якісну і вчасну меддопомогу та рятувати життя громадян. Крім того, зазначив він, це і велика відповідальність на медичному персоналі, адже такої техніки немає навіть у всіх райлікарнях області.

Нагадаємо, 8-го липня Володимир-Волинське відділення ЕМД отримали три карети швидкої допомоги для потреб Володимира, Устилуга та Локач.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер