<

Чорна п’ятниця: як не витратити незайві гроші

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:40 | 25.11.2020 / Володимир, Нововолинськ / /
Перегляди
14
/ Коментарі відсутні

Чорна п’ятниця у 2020-му році припадає на 27-ме листопада. Вона дісталася і до українських магазинів, які обіцяють запаморочливі знижки на різноманітні товари. Але чи дійсно покупки у чорну п’ятницю є вигідними?

В Україні розпродажі проводять в основному великі магазини одягу, техніки та косметики.

Продавці зізнаються: «чорна п’ятниця» – це можливість залучити нових клієнтів, порадувати лояльних і заодно позбутися залишків товарів, на які зараз не сезон.

Але не всі знижки справжні: дуже часто магазини просто передруковують цінники. Біля товару, який коштував до чорної п’ятниці 5000 гривень, з’являється ще один з перекресленою ціною, яка на порядок вища. А товар продають за тих же 5000 гривень.

Частіше всього так роблять магазини техніки, оскільки націнка на їх товар невисока і вони просто не можуть надати знижку у 20% і вище. З одягом простіше, адже його собівартість не така висока, а значить знижку можна робити від 20% до 50%.

Другий спосіб маніпуляції – це продаж товару зі знижкою при певних умовах. Наприклад, є магазини, які не продадуть вам смартфон без додаткової гарантії чи обов’язкових налаштувань. Хоча ми розуміємо, що така гарантія – це не необхідна послуга, а налаштувати телефон цілком реально і самостійно, не за 500 гривень.

Люди, які розбираються у продажах, радять звертати увагу на розмір знижки. Він повинен бути реалістичним: наприклад, мобільний телефон за 10 тисяч грн не може коштувати навіть в «чорну п’ятницю» 3 тисячі. Читайте відгуки про продавця і товар. Можливо, велика знижка – це спосіб продати продукцію з дефектом.

Порівнюйте пропозиції. Володимир-Волинський та Нововолинськ – не дуж великі міста і, щоб порівняти ціни та акції, не потрібно багато часу. Ви завжди можете зателефонувати в магазин і розпитати про акції, які в них діятимуть на чорну п’ятницю.

Врахуйте, що вартість товару – це не цифра на ціннику, а сума, яка буде у чеку. Якщо вам не віддають акційний товар без непотрібних послуг, то знайте – вас дурять.

Але в будь-якому випадку, чорна п’ятниця – це можливість заощадити. Але тільки тим, хто буде уважним.

Отож, порівнюйте ціни та не соромтесь розпитувати консультантів про умови акцій. БУГ бажає вам вдалих покупок.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер