<

Чому у Нововолинську відчувається запах горілого?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:27 | 17.09.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Останнім часом нововолинців непокоїть запах горілого і диму. Це особливо відчувають мешканці вранці. Чим спричинена така ситуація і чи варто непокоїтись розповіли на прес-конференції для місцевих ЗМІ перший заступник міського голови, секретар ради Володимир Рожелюк та начальник міськвідділу Державної служби  з надзвичайних ситуацій Іван Саюк.

Володимир Рожелюк розвіяв чутки, які поширюються містом, що їдкий запах спричинений роботою підприємств Нововолинська. Як відомо, упродовж двох місяців у багатьох областях України спостерігається несприятлива екологічна ситуація, зумовлена тлінням торфовищ, загорянням сміттєзвалищ, чи підпалюванням лісових масивів. Тому час від часу жителям міста дошкуляє їдкий запах диму, – повідомляє сайт міськради.

Проводячи профілактичні рейди, пожежники виявили, що у навколишніх районах є місця спаленої стерні та соломи, які зазвичай горять уночі.

Іван Саюк повідомив, що упродовж двох останніх місяців на теренах області сталося 9 пожеж на зернових масивах, по 50 – на торфовищах, та лісових масивах.

Представники міської влади та рятувальники закликають громадян не спалювати сухостій на полях чи присадибних ділянках. Це не приносить користі для грунту,  а шкоди завдає чималої як екології, так і  мешканцям.

Необхідно пам’ятати, що правопорушникам загрожує адміністративна відповідальність.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця