<

Через заблоковані держкошти на рахунках казначейства ремонт фасаду школи №2 в Нововолинську затягується

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:19 | 25.10.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
1
/ коментарі 2

На початку жовтня відбувся тендер для продовження робіт з ремонту фасаду школи №2 в Нововолинську та обрано переможця. Однак підрядник, через заблоковані кошти з держбюджету, не охоче приступає до роботи. Разом з тим рік добігає кінця і гроші можуть повернутися назад до державної казни.

Фасад школи обсипається і становить небезпеку для школярів та перехожих. Питання гостро стоїть не один рік. На приміщенні навчального закладу навіть нанесенні відповідні попередження.

З державного бюджету за ініціативи народного депутата Ігоря Гузя, якого колектив навчального закладу та батьки просили допомогти з проблемним питанням, було спрямовано 1 мільйон гривень. Додатково на роботи виділили 300 тисяч з обласного бюджету.

24-го жовтня вкотре з візитом до школи прибули помічники парламентаря – Андрій БокочВолодимир Шаповал та Олександра Струбицька. Представники нардепа стурбовані ситуацією, що процес освоєння коштів ще не розпочали, а рік підбігає закінчення.

За круглим столом, разом з дирекцією школи, начальником управління освіти Ольгою Лакиш та підрядником Ігорем Новосадом, помічники Гузя обговорили подальші кроки.

“Гроші на рахунки прийшли в травні, чомусь тендер проводили два рази, виглядає як затягування часу. Гроші можуть повернутися назад до державного бюджету. Ви 1-го грудня скажете, що не встигаєте”, – зауважив Бокоч.

Лакиш відповіла, що всі зацікавлені, щоб роботи розпочалися, але кошти на рахунках заблоковані, немає гарантій для підрядника.

“Договір підписаний на 1 мільйон 300 тисяч. За 300 тисяч гривень, які є з обласного бюджету, будуть закуплені матеріали. І як тільки розблокують кошти, одразу їх використаємо”, – зауважила начальник управління освіти.

Щодо проведення торгів двічі, Лакиш зазначила, що перший раз учасники подали документи з помилками.

“Оформлення документів починається тоді, коли надходять гроші. Це все час, розумієте. Ми були зобов’язані провести тендер другий раз, бо маємо діяти в межах закону. Виграло підприємство “Нова аркада”, бо подало меншу пропозицію. Новосад готовий почати працювати. Тільки проблема – кошти, виділені з державного бюджету, ми використовувати зараз не можемо”, – сказала Лакиш.

Було два учасника торгів

Помічник нардепа Бокоч запевнив, що кошти будуть розблоковані.

Однак питання поки лишається відкритим. Помічники Гузя будуть далі тримати питання на контролі.

Лакиш також у коментарі додала, що на казначейство були написані листи, відповіді жодної не дали. Така сама ситуація з грошима по басейну в садку №9, де об’єкт майже завершився, а підряднику винні 800 тисяч гривень.

Зазначимо, загальна сума виконання всього комплексу робіт складає більше 5-ти мільйонів гривень. В 2017 році підрядник Новосад розпочав роботи з ремонту приміщення зі входів з обох сторін. На роботи спрямували 1 мільйон 5 тисяч гривень, що виділені з міського бюджету.

На суму 1 мільйон 300 тисяч гривень, про які йдеться мова зараз, будуть виконані роботи щодо фасаду, де знаходиться приміщення їдальні.

Для завершення ремонту аварійного фасаду школи потрібно буде ще близько 3-х мільйонів гривень.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер