<

Через спеку в Нововолинську засмерділися очисні споруди

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:41 | 2.07.2019 / Нововолинськ / , /
Перегляди
16
/ Коментарі відсутні

Перед вихідними 29-30 червня мешканці Нововолинська почали відчувати сморід в місті. Причину неприємного запаху з’ясовував голова екологічної депутатської комісії Віктор Марчак.

Про це він повідомив 1-го липня інтернет-видання «БУГ».

На неприємний запах нововолинці скаржилися в соцмережах, нарікали на підприємство “Пан курчак”. Особливо він відчувався по приїзду в місто після кількаденної відсутності.

Як розповів Марчак, через 34-градусну спеку та вітер у сторону міста, з очисних споруд “Нововолинськводоканалу” сморід пішов на Нововолинськ. Марчак також додав, що неприємний запах був пов’язаний із генеральною зачисткою території птахокомплексу “Губин”.

“Почали телефонувати люди та запитувати за сморід в Нововолинську, я почав дізнаватися. Керівництво Курчака розповіло, що проводили прибирання, вивозили відходи. Через погодні умови запах пішов на місто.

Окрім того вияснив, що сморід на Нововолинськ поширюється з очисних споруд водоканалу. Така ситуація не лише в нашому місті, в Луцьку така ж проблема”, – розповів Марчак.

Нагадаємо, виробничі стічні води після проходження певних етапів попереднього очищення надходять на очисні «Нововолинськводоканалу», з яким у підприємства укладений договір. Та «Пан Курчак» зобов’язався не забруднювати очисні Нововолинська, а встановити власні за 500 000 €.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер