<

Через появу нового штаму COVID-19 в сусідніх громадах, у Нововолинську відбулася нарада: мешканців закликають вакцинуватися

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:43 | 9.08.2021 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
1433
/ коментарів 9

У зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби – нового штаму «Дельта» у сусідніх громадах, 9-го серпня у Нововолинській міськраді була проведе нарада щодо вакцинації та епідеміологічної ситуації у місті.

Волинська, Тернопільська, Одеська, Чернівецька області, а також Київ стали регіонами, де найактивніше поширюється штам COVID-19 «Дельта». Виявили його і в сусідніх громадах біля Нововолинська. Тому мешканців закликають вакцинуватися від коронавірусу. Про це розповіли на нараді, на якій були присутні представники медзакладів, лабораторного центру, керівники комунальних установ та підприємств.

Волинська область, серед інших областей, займає в рейтингу найнижче місце щодо вакцинації. З появою мутуючого штаму коронавірусу, який швидко поширюється та має великий показник смертності, може виникнути нова хвиля захворюваності, зазначили на нараді.

Завідувачка Нововолинського міськрайонного відділу ДУ “Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України” Наталія Мариніна зазначила, що за останній тиждень в місті зафіксували три нових випадки коронавірусу. Усі хворі не були вакциновані.

Щодо нового штаму, в Україні зафіксовано 147 випадків COVID-19 “дельта”. 7 – у сусідніх громадах: 4 – у Володимира, по одному у Луцькій, Ковельській та Іваничівській.

Медики зазначають, що існує загроза поширення хвороби швидше, ніж прогнозовано. Новий штам є більш заразним, і його симптоми відрізняються від звичайного перебігу COVID-19. Тож багато людей спочатку можуть помилково сприймати їх за щось інше.

У випадку зараження “Дельтою” симптоми можуть бути традиційними для Covid-19 – кашель, менше поширюється втрата відчуття запаху і смаку. В багатьох пацієнтів є такі симптоми, як закладеність носа, нежить, чхання та біль у горлі.

Однак є й серйозніші симптоми – порушення слуху, шлунково-кишкові проблеми та утворення згустків крові, що призводять до загибелі тканин та гангрени.

“Ймовірність розвитку тяжкого перебігу хвороби при зараженні штамом «Дельта» набагато вища, якщо ви не вакциновані. Якщо все ж зараження відбулося, повністю вакциновані особи переносять хворобу безсимптомно або ж в значно легшій формі”.

Єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби – це вакцинація, говорять медики.

«На сьогоднішній день немає проблеми з вакциною, кожен бажаючий може її отримати. У місті працює два пункти щеплення: за адресою амбулаторія №2 – провулок Поштовий, 1, амбулаторія №3 – проспект Дружби, 19.

Окрім цього працюють дві бригади вакцинації, що можуть виїхати на підприємство та заклад. У нас наявна вакцина Moderna, одна ампула використовується на 15 осіб. Зібравши вказану кількість бажаючих, лікар разом з медсестрами виїжджають на першу вакцинацію.

У пунктах щеплень в будні дні бажаючого записують на певну годину для того, щоб не було скупчення людей, а у центрі масової вакцинації – суботу та неділю працює “жива черга”», – розповіла керівниці центру ПМСД Ольга Попіка.

На сьогоднішній день у нашому місті щеплено 7500 осіб, тобто 7% від загальної кількості населення. За минулий тиждень – 868 осіб. Наявні вакцини – AstraZeneca і Pfizer для повторного щеплення, а також для першого – CoronaVac та Moderna.

Головний лікар Нововолинської ЦМЛ Олег Шипелик зазначив, що медзаклад готовий до нової хвилі коронавірусу. Лікарня забезпечена всіма необхідними засобами.

Попередній запис на вакцинацію за телефонами: 0932579215 або 0965660431.




коментарів: 9
  1. Я вибачаюсь, а скільки в нас за пандемію стало населення, якшо 7,500 це 7% від загальної кількості? То значить брехали шо вірус вбиває?

    І ше. Оператору в негарних джинсах на замітку: оператор має працювати таким чином, шоб його не було помітно.
    А ти стоїш сама серед зали і ше й об’єктива майже в морду особам сунеш.
    Послухай моєї поради і одного дня тебе назовуть професійним оператором.
    Здоров’я всім!

  2. “….Єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби – це вакцинація, говорять медики…..”
    Покажіть правдиву статистику, скільки медичних працівників отримали прививки в процентному співвідношенні від їх загальної кількості (НЕ БРЕХНЮ ДЛЯ ГАЛОЧКИ) і стане зрозумілим відразу “єдиний ефективний спосіб”.

    • Про такий «єдиний спосіб захисту» трублять в основному виробники вакцин, мегакорпорації. «Вакцинуйтеся 1,2,3… рази – багато не буде, нічого, що не перевірено часом та згідно стандартів виробництва вакцин». А сьогоднішня медицина… дружить спочатку з бізнесом, а тоді з пацієнтом.
      Хоча справжні МЕДИКИ ще не перевелися, дай Бог їм і всім нам здоров’я.

  3. А вот по мордякам на собрании сразу видно, что про народ так думают, аж устают))) Смешно всю эту чушь читать

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер