<

Через недбалість Нововолинського управління освіти дітям-сиротам не виплатили гроші – прокуратура

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:42 | 31.03.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
1
/ коментарів 5

Володимир-Волинська місцева прокуратура позивається до Волинського окружного суду аби визнати протиправною бездіяльність управління освіти виконавчого комітету Нововолинської міської ради й зобов’язати нарахувати і виплатити трьом дітям із незахищених категорій грошову допомогу у сумі понад 12 тисяч кожному.

Про це інформує пресслужба прокуратури Волині.

Вивчивши інформацію, одержану від управління освіти, прокурори з’ясували, що через неналежне виконання працівниками управлінням вимог Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» трьом дітям із цієї категорії, які завершили минулоріч навчання у школі, не була нарахована та виплачена одноразова грошова допомога.

Згідно із Законом така допомога виплачується випускникам навчальних закладів з-поміж дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в розмірі не менше шести прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку і наразі становить 12 162 грн.
При цьому управління освіти Нововолинської міської ради заперечує свою бездіяльність та не вбачає будь-яких порушень соціальних прав незахищеної категорії дітей.

Втрутившись у ситуацію, прокурори вимагатимуть визнати бездіяльність чиновників протиправною та нарахувати і виплатити дітям належну їм грошову допомогу.




коментарів: 5
  1. Мені теж як сироті мала бути одноразова допомога у 2010 році, так і не виплатили!!! Теж зажмотили???

    • А ти, Віталію, поцікався чому? Заяву на E-mail виконкому напиши у формі інформаційного запиту. 5 днів – і матимеш відповідь. Потім – із нею, в прокуратуру. Ферштейн?

  2. Позорище це так тяжко признати свою вину .Всі ми знаємо що ви викрутитесь і за суди заплатить держава а не ваша премія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця