<

Через дії посадовців “Волиньвугілля” втратило 4 мільйони гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:54 | 13.06.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
2
/ коментарі 4

У березні-травні 2015 року на Волині відкрили 50 кримінальних проваджень за фактами правопорушень, вчиненими посадовцями області в сфері зловживання владою, розтрати державних коштів та недбалості.

До прикладу, в Нововолинському міськвідділі розслідується провадження щодо посадовців ДП «Волиньвугілля», які завдали підприємству значних збитків, – повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Про це стало відомо під час прес-конференції прокурора області Дмитра Чепіжака.
Так, з його слів, у квітні цього року правоохоронці виявили безпідставну реалізацію посадовими особами ДП «Волиньвугілля» вугільної продукції за заниженою вартістю. В результаті таких дій підприємство недоотримало коштів в сумі 4 мільйони гривень. Нині працівники Нововолинського міськвідділу розслідують відповідне кримінальне провадження.

Крім того, у березні-травні 2015 року відкрили 50 кримінальних проваджень за фактими правопорушень вчиненими службовцями області за фактами зловживання владою, службова недбалість, розтрата майна. До прикладу, в Рожищенській центральній районній лікарні головному лікарю і його заступникам завищили розмір посадових окладів на загальну суму 150 тисяч гривень. Подібні факти на суму 60 тисяч гривень виявили і в Любомльському лісгоспі.




коментарів: 4
  1. Це вже друга гучна криминальна справа за останній час на ДП “Волиньвугілля”.Першою було незаконне нарахування великих премій майже на мільйон гривень самим собі керівниками Волиньвугілля за різні невиробничого характеру їхні дії,до яких вугільне начальство не мало жодного відношення (тіпа за спортивні змагання, тощо). Це при тому, що простим гірникам хронічно не вистачає найнеобхіднішого для роботи під землею. І ось черговий злочин, коли державу посадовці ДП обікрали вже на чотири мільйони.Мабуть будуть й наступні резонансні справи. На варті “фінансової державної дисциплини” на Волиньвугіллі багато років стоїть плідно для себе директорка з економіки Зіна Буткевич.Разом з талановитим Михайлом Гарбузюком саме вона фактично роздерибанила та похоронила вугільне виробництво у Нововолинську. Саме Зіна Буткевич створила на Волиньвугіллі абсолютно непотрібний для рішення виробничих завдань “аналітичний відділ, очолити який Зіна поставила свого сина. Тим самим весела та кмитлива пані хотіла вбити двох зайців-надати сину на халяву велику зарплатню та надати йому “бронь” від призову до війська по мобилизації.Ще Зіна дуже полюбляє на халяву(державним коштом) користуватися авто,раніше персональним а зараз орендованим. Якщо порахувати на яку суму витрачено, для перевезення автівкою Зініного тулубу, в державних грошей на бензин- вийде сума грошей на яку ще одну шахту можна б було побудувати. Заборгованість ДП”Волиньвугілля” саме завдяки Зіні Буткевич зросла майже до мільярда гривень- фактично ДП стало банкротом.Щоб прикрити свою протиправну діяльність Зіна Буткевич та Міша Гарузюк узяли до себе на велику зарплатню колишню(до Майдану) іваничівську прокуроршу. Але сталося не так як Зіні Буткевич гадалося. Будемо разом чекати,що скаже слідство та комітет ВР з протидії коррупції!Але одне ясно вже зараз-якщо хочемо що б працвали шахти,що б була у вугільної галузі перспектива-треба поганою мітлою гнати з Волиньвугілля таких “веселих та кмитливих” спритників ласих до дармових державних грошей на кшталт Зіни Буткевич!

  2. Ой!А скільки ще можна написати про наше рідне місто! Наприклад останнє закатування грошей в дорожнє покриття.Хорошу схему винайшли!А є ще багато чого. Потрібно створити сторіночку,де можна фіксувати все,що робиться НЕ ТАК.А шахтарям хочу дати пораду-ліквідуйте об”єднання і всі дирекції.На те вугілля,що добувається достатньо одного директора.Пора зрозуміти,що гроші заробляються,а не отримуються.А ще -реформуйте профспілки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа