<

Через борги за електроенергію анонсують повне знеструмлення «Волиньвугілля» та копалень – Волинець

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:31 | 17.07.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
2
/ коментарів 7

З державного підприємства «Волиньвугілля» повідомляють про відключення від енергопостачання адміністративних та побутових приміщень шахт №9 «Нововолинська» та «Бужанська» через борги за електроенергію.

Про це повідомив у фейсбуці голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

“На 17-те липня анонсують повне знеструмлення підприємства. Лише тиждень тому шахтарі відстукали касками. Лише тиждень минув з моменту переговорів ініціативних груп гірників з урядом. Президент надавав особливі повноваження у вирішенні шахтарських питань в.о. міністра енергетики Ользі Буславець . Але що відбулося?”, – пише Волинець.

Голова НПГУ зазначає, що Калуська ТЕЦ, яка знаходиться під негласним контролем ексміністра енергетики Ігоря Насалика не розрахувалася з ДП «Волиньвугілля» за відвантажене вугілля, заборгувала йому 21,5 млн грн.

“Тепер підприємство не має чим розплатитися за електроенергію, вся подальша робота шахтарів ставиться під питання. Певно в Офісі президента вважають, що шахтарі з Волині недостатньо активно стукали касками під будівлею ОП. Але ми не дозволимо зневажливо ставитись до людей праці, забивати на економіку шахтарських регіонів”, – йдеться в дописі.




коментарів: 7
  1. А ти шо був у Європі?навіть в польщі є шахти не кажучи про німців,мадярів,чехів,ну ти й ТЕМНИЙ…покайся:(

    • Не треба писати те про що не знаєте і вводити людей в оману. В Германії закрили всі вугільні шахти (якщо не вірете то погугліть). Видобувати вугілля у шахтах там економічно не вигідно через високу зарплату шахтарів і значні витрати на обладнення по причині високих стандартів охорони праці. Кам’яне вугілля Германія купує в Росії та інших країнах. Так дешевше ніж його видобувати у шахтах. Буре вугілля у кар’єрах на території Германії видобувають через нижчу собівартість.

  2. Ще раз для тих хто в танку або в бронепоїзді. В Германії на даний час не працює жодна вугільна шахта. Остання вугільна шахта Prosper-Haniel в місті Botrop припинила роботу 21.12.2018

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок