<

Буде вартість проїзду 20 гривень – будуть автобуси нормальні їздити, – начальник відділу транспорту і зв’язку Нововолинського міськвиконкому

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:59 | 27.04.2017 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
2
/ коментарів 10

27-го квітня на засіданні громадської ради у Нововолинську розглянули питання підвищення регулярності руху маршруту №13 і якості надання транспортних послуг.

Як раніше повідомляв “БУГ”, вартість проїзду із Нововолинська до Благодатного збільшиться до 5-ти гривень. На фоні постійного підвищення тарифів на перевезення ще однією особливістю місцевих маршрутних таксі є регулярність руху, вірніше її відсутність.

Якщо у вигідний час автобуси рухаються більш-менш періодично, то у так звані “непопулярні” години починаються проблеми. У вечірній час не кожному мешканцю Благодатного щастить дістатися до міста, або ж у зворотньому напрямку маршруткою, тому в вечірні години доводиться добиратися автобусами міжміського сполучення. Ще складніше дістатися в селище в вечірню пору у вихідні дні.

Начальник відділу транспорту і зв’язку Нововолинського міськвиконкому Юрій Коцура пояснив, що в управлінні один й не встигає всіх контролювати. Він зауважив, що якщо водії не дотримуються графіку перевезень, потрібно звертатися і повідомляти.

“Проблема на маршруті №13 безумовно є. Раніше було шість автомобілів, проте перевізники, не попередивши мене, зняли автобуси в МРЕВ і продали. Тобто залишилися три буси, тому змушений був звертатися за допомогою до інших перевізників.

Порівняно з іншими містами у нас не найгірша ситуація. Є нарікання на те, що в маршрутках брудно – це залежить від шофера. Як у нього в автобусі, так у нього і в хаті”, – відзначив він.

На думку Юрія Коцури, єдиним шансом вирішити проблему регулярності руху є залучення перевізників, яких на сьогодні у місті є 13. До прикладу, в 2013 році їх було 28. Він також розповів, що через низьку заробітну плату із Нововолинська багато водіїв їдуть працювати за кордон і перевізникам тепер не легко знайти працівників. Щодо якості надання транспортних послуг, прибирання в маршрутках, у начальника відділу транспорту і зв’язку теж є пояснення.

“Чомусь в Холмі вартість проїзду вартує 4 злотих за 20 хвилин по місту. Буде в нас вартість проїзду 20 гривень – будуть автобуси не такі їздити…”, – відзначив він.

Що було б із водіями, які зійшли раніше з маршруту у Холмі, Коцура не сказав. А це, як мінімум, звільнення з роботи.

Позаяк члени громадської ради зупинилися на точці зору, що це проблема “державна” і в маленькому місті її вирішити неможливо. Підняли й питання пільгових перевезень. Зокрема згадали, що відшкодування за пільги здійснюється тільки для перевізників, які мають маршрути на дачні масиви.




коментарів: 10
  1. хто тобі 20грн заплатить? В Хелмі таких задрочаних маршруток теж немає…І поляки за 3200грн-не працюють.Там ЄВРОПА,а у нас-СОМАЛІ.

    • В 1995році в продавчині в великому супермаркеті в Чехії зарплата була 80-90 доларів,хороший спеціаліст на заводі отримував-200-300! Це в країні,яка проводила реформи і була рада,що вирвалась з *совецького ярма* і ще в 1996р,доречі,отримала безвіз.Так от цих грошей лиш хватало на сім*ю на проживання і комунальні послуги-от і за щастя працювали по 10-12 годин.А ще-всі маленькі містечка іздили працювати в більші-за50-100км.кожен день!Також прикордонні міста не лінувались поїхати до Польщі за дешевшими(але й гіршими) продуктами.А ситуація в Польщі була в ті роки набагато гірша,ніж в Чехії.І Хелм в ті роки був не кращий від Нововолинська,і Хелмські автобуси також.А от зміни відбувались просто на очах-кожен день.Проаналізуйте наші зміни,в яку сторону?Ви пишите-у нас Сомалі,згоден,тільки уточню-Сомалі в нас в головах.Приведу приклад-є і в Європі маленькі магазинчики,на подобі наших,з квартири-тільки там працює власник,а у нас найомна сила-2-3-4! Помножте на 3200 і приплюсуйте навар хазяйки-непогано?В Європі на такому магазинчику більше не заробите!Це в дусі Ляшка кричати-дайте людям робочі місця!Годує не робоче місце,на Оснастці було 6000 робочих місць,на аналогічному шведському-900!І це при однаковій кількості виробленої продукції.Шведський і зараз працює,наш давно вмер.А на базарі до цих пір продають вкрадене на заводі. І на закінчення запитання- Ви в Хелм сигарети возите,чи на роботу їздите? І Що Вам мішає вирощувати в Нововолинську полуницю чи щось інше?От Вам і Сомалі.

  2. Здається,що людина,як мінімум не на своєму місці…Але когось задовільняє. Для початку організуйте продажу білетів і проведіть нормальний тендер,де будуть прописані нормально всі вимоги і обов*язки перевізника. Хто Вам дав право перевозити людей в *скотовозах* та ще й *начорно*?

  3. Навіщо людям голову дурите.Є перевізники які готові працювати, але ви їм не даєте.Бо вони вам не угодні. Всі все знають але ніхто в очі не скаже.
    А є такі перевізники які мають 1 автобус а їм дали три тендери на перевезення.Чим думали? А є такі які мають автобус а немають тендера ні одного.Бо не порешали. Не виїзав на маршрут в свій час а особливо перші рейси та останні так роблять постійно.Це проблема для людей за яку не відповідає ніхто. Не виїхав здай повноваження обслуговувати населення.Коли тендер отримуєш погоджуєшся на умови? Погоджуєшся.Значить вези людей і не пручайся.Знав на що йдеш.

    • Тому і написав-людина не на своєму місці!А далі-все по ланцюжку.В інших містах пенсіонери мають право безкоштовного проїзду необмежено,а в нас 1-2.Мислити потрібно ГОЛОВОЮ,а не кишенею.Тільки білети!І мають продаватись вони в кожному магазині,які є по всьому місту.І має бути незалежний контролер.В цивілізованому світі давно вже все придумали,а в нас тільки байки про Гітлера,розстрілявшого всіх *зайців* за один день розповідають. При цьому забувають,що спочатку були недолугі чиновники.

  4. Коцуру, запхати б в ту маршрутку, і прокатати пару раз в годинку пік, то б мовчав, а потім і б ні гривні не дав,і цвну знизив. водіі дозволяють пийнути 100грам, хто пивка,особливо на вечірніх рейсах, сідають з офігеного бодуна зранку за кермо,і перегарище на всю маршрутку, і крику від водія. То про який сервіс мова? Журналісти візьміть Коцуру і прокатайте його в маршрутці,щоб поняв що таке полбський автобус на 50 60 сидячих місць, а що на 20

  5. ПРОСТО АБАЛДЕТЬ ВСІ ХОЧУТЬ ХАЛЯВУ КОМУНІЗМ МІСЬКА ВЛАДА ВІДМОВТИСЯ ВІД 13 СКИНЬТЕ ЇЇ НА ОБЛАСТЬ НЕХАЙ ТАМ ШУКАЮТЬ ПЕРЕВІЗНИКА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер