<

Боржників будуть відключати: Нововолинськводоканал закликає споживачів вчасно оплачувати послуги

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:53 | 17.11.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
1066
/ Коментарі відсутні

Станом на 1-ше листопада населення заборгувало 10190,7 тисяч гривень за послуги водопостачання та водовідведення, що суттєво вплинуло на фінансово-економічний стан підприємства «Нововолинськводоканал». Підприємство закликає погасити заборгованість.

Комунальне підприємство «Нововолинськводоканал» розпочало посилену роботу з боржниками – у випадку заборгованості за послуги будуть проводитися роботи по обмеженню послуг водопостачання та водовідведення боржникам.

Основною групою споживачів є населення – 20 886 абонентів, проблема заборгованості з оплати спожитих послуг стала ще більш складнішою.

“Деякі громадяни спромоглися «надбати» значних боргів за отримані послуги. Не реагуючи на попередження та звернення про необхідність оплати за спожиту воду і водовідведення, злісні неплатники продовжують завдавати шкоди не лише Водоканалу, а й сумлінним абонентам”, – зазначають працівники водоканалу.

Відновлення комунальної послуги в повному обсязі буде здійснюватися за умови повного погашення заборгованості. Відновлення надання послуги здійснюватиметься за рахунок споживача (боржника).

Якщо у споживачів накопичилась велика сума боргу, то її стягнення також проводиться через суд із залученням виконавчої служби.

6-го липня набрав чинності наказ Міністерства юстиції України від 23.03.2021 №1061/5, яким внесено зміни до наказу від 16.04.2019 року №1203/5 «Про затвердження Порядку автоматизованого арешту коштів боржників на рахунках у банках».

Дані зміни пришвидшують арешт рахунків боржника згідно відкритого виконавчого провадження по факту заборгованості за комунальні послуги.

Боржник також втрачає право на отримання субсидії.

“Щоб не потрапити в подібні ситуації і не псувати собі настрій, рекомендуємо споживачам сплатити заборговане або реструктуризувати борги, для мирного вирішення даного питання”, – йдеться у дописі.

Комунальне підприємство  «Нововолинськводоканал” зазначає, що йде на зустріч кожному, хто готовий повернути підприємству кошти, навіть якщо частинами. Цей крок дозволить вам зменшити свої боргові зобов’язання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа