<

Бомбосховища Нововолинська, Іванич та Любомля не готові до укриття людей від небезпеки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:37 | 27.11.2014 / Іваничі, Любомль, Нововолинськ / , , /
Перегляди
441
/ 1 коментар

До 30 жовтня в області мали привести до ладу всі бомбосховища та захисні укриття.

Про це розповів заступник начальника Управління ДСНС України у Волинській областіКостянтин Романчук під час засідання комісії з питань національної безпеки, оборони, цивільного контролю за діяльністю правоохоронних органів та протидії корупції 27 листопада.

За його словами, починаючи із 60-х років минулого століття на Волині почали будувати укриття цивільної оборони. У 1960-1980-х роках звели 94 сховища і 254 протирадіаційних укриття.

У 1994 році ці споруди втратили юридичний статус і багато з них приватизували. На той час вони мали статус підсобних приміщень, складів. З 1999 року до сьогодні провели інвентаризацію цих об’єктів.

Виявили, що на балансі держави в області перебуває 203 споруди, решта – більше сотні – перебувають у приватній власності. Проблема в тому, що вони уже не мають статусу бомбосховищ і захисних об’єктів.

Романчук наголосив, що частково, або в більшій мірі, приведені до ладу захисні споруди у Нововолинську, Іваничах, натомість у Любомльському районі вони непідготовлені до роботи.

В області від надзвичайної ситуації можна сховати 200 тисяч людей. Однак ці об’єкти не є захистом від прямого потрапляння артснаряду, адже вони не є бомбосховищами. Вберегти вони можуть від радіаційних викидів, а не від бомб, снарядів.

Члени комісії вирішили продовжити роботу із приведення у нормальний стан бомбосховищ та інших захисних споруд, підготувати звернення до Кабінету міністрів із закликом розглянути нарешті проект постанови, підготовлений ще рік тому щодо створення нормативного документу про побудову та дію існуючих захисних споруд.

«ВолиньPost»




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер