<

Бокоч звернувся до голови облради щодо компенсацій постраждалим на шахті №9 «Нововолинська» гірникам

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:09 | 27.05.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
196
/ коментарі 4

Депутат обласної ради Андрій Бокоч звернувся до голови ОДА Юрія Погуляйка щодо забезпечення належного медичного супроводу та компенсації коштів на лікування постраждалим в результаті аварії на шахті №9 «Нововолинська» гірникам.

Нагадаємо, що аварія сталася 4-го квітня у Нововолинську на копальні номер дев’ять. Гірники сіли у ліфт і саме заглиблювалися під землю. У ліфті було 11 людей, коли він полетів у забій.

Як йдеться у депутатському звернені, що він озвучив на сесії облради 27-го травня, в результаті жорсткої посадки шахтної кліті працівники копальні зазнали тілесних ушкоджень різної форми важкості. Окремі отримали численні переломи кінцівок (в тому числі й відкриті переломи).

Внаслідок надзвичайної ситуації потерпілі втратили працездатність, один гірник – більше не зможе працювати за станом здоров’я. Постраждалі перенесли ряд оперативних втручань.

Бокоч звернувся до голови Волинської облдержадміністрації Юрія Погуляйка та начальника управління охорони здоров’я Романа Рудокваса з проханням взяти на особистий контроль лікування та реабілітацію постраждалих гірників.

Також виконати усі зобов’язання перед ними з боку держави, зокрема забезпечити належний медичний супровід, компенсацію коштів на лікування, встановлення відсотків втрати працездатності та інші передбачені законодавством пільги.

Фото на головній – Суспільне.




коментарів: 4
  1. Бездарі довели шахту до ручки. То хай платять і відповідають по закону. Ця нпгушна бездарня разом з юрківим ще буде притягнута то криміналу.Вже все на контролі. То їх ще прикривав охеренний гірник з криминальним минулим екс міністр зорін. За все прийдеться заплатити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок