<

Бліц – навчання для роботодавців провели у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:45 | 2.12.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Нововолинському міському центрі зайнятості відбулося бліц-навчання для роботодавців.

У заході  взяли участь представники Нововолинського міськвійськомату Управління праці та соціального захисту населення, Пенсійного фонду України, Нововолинської міської виконавчої дирекції ФСС з ТПВ, Нововолинського відділення ФЗДСС від нещасних випадків, працівники центру зайнятості та 48 представників роботодавців, – повідомляє Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Ірина Коритко.

Розпочав бліц-навчання директор центру зайнятості Ігор Кантор, який розповів про мету зустрічі, ознайомив зі складом учасників та порядком проведення, також презентував послуги служби зайнятості для роботодавців.

Представник Нововолинського військомату Олексій Чабанюк наголосив роботодавцям на недопущенні помилок при поданні звірки військовозобов’язаних .

Начальник відділу з питань трудових відносин та сімейної політики Управління праці та соціального захисту населення Ірина Цьось розповіла про зміни у законодавстві, зокрема у зв’язку з прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 04.11.2015 року № 911 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 04.03.2015 року», затверджено зміни до Порядку виплати компенсації підприємствам, установам організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період. Компенсація надається за працівників:

– призваних, починаючи з 18 березня 2014 року на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період;

–  прийнятих на військову строкову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та або введення воєнного стану, починаючи з 8 лютого 2015 року;

–  призваних на строкову військову службу , починаючи з 11 червня 2015 року;

–  призваних на військову службу під час мобілізації, на  особливий період, та які підлягають звільненню з військової служби у зв’язку з оголошенням демобілізації, але продовжують військову службу у зв’язку з прийняттям на військову службу за контрактом, починаючи з 11 червня 2015 року.

Заступник начальника управління Пенсійного фонду України в м.Нововолинську Тетяна Крак розповіла про нововведення у сфері пенсійного законодавства, зокрема щодо призначення пенсії по інвалідності та права достроковий вихід на пенсію за віком осіб, що брали участь у бойових діях.

Про зміни в законодавстві про загальнообов’язкове державне соціальне страхуванняу зв’язку з тимчасовою втратою працездатності розповіла присутнім директор Нововолинської міської виконавчої дирекції ФСС з ТВП Людмила Якименко.Вона звернула увагу на оплату листків непрацездатності демобілізованим працівникам, а саме учасникам бойових дій лікарняні оплачуються у 100% розмірі незалежно від страхового стажу.

Бухгалтер відділу бухгалтерського обліку Нововолинського міського центру зайнятості Лідія Літвінюк зупинилась на роз’ясненнях по Порядку обчислення середньої заробітної плати для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням ( Постанова Кабміну від 26.06.2015р. №439).

          Про можливості служби зайнятості у підтриманні конкурентоспроможності на ринку праці демобілізованих працівників, які були призвані на військову службу в особливий період розповіла роботодавцям начальник відділу взаємодії з роботодавцями  Нововолинського міського центру зайнятості Ірина Коритко.

Підняті теми під час проведення бліц-навчання порушили активну дискусію між співрозмовниками, вони обмінялись думками, а також дійшли згоди, що проведення таких бліц-навчань корисне та необхідне в подальшому.

На завершення зустрічі директор центру зайнятості Ігор Кантор звернув особливу увагу всіх на важливість скоординованих дій між державними установами, організаціями та підприємствами, дієвої підтримки як інформаційної так і допомоги в працевлаштуванні і професійному навчанні внутрішньо переміщених осіб та демобілізованих з зони проведення АТО.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер