<

Благодійний фонд у Нововолинську готує нове приміщення, яке будувалось для дітей з інвалідністю, для переселенців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:21 | 25.03.2022 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
2445
/ Коментарі відсутні

Працівники благодійного фонду «Карітас-Волинь», приміщення якого розташоване у Нововолинську, прийняли рішення передати відремонтовані кімнати вимушено переміщеним особам.

Ще у 2021-му році благодійний фонд розпочав ремонтні роботи для розширення центру для дітей та молоді з інвалідністю та для дітей і сімей, які опинились у складних життєвих обставинах. Проте, з початку військових дій було прийнято рішення приймати у новому приміщенні переселенців.

Нових мешканців центру волонтери готові зустрічати уже через 2 тижні. Як розповів керівник фонду Володимир Кметь інтернет-виданню «БУГ», у відремонтованому приміщенні готові поселити близько 20 осіб, які вимушено покинули свої домівки.

“У Нововолинську проживає понад 250 дітей з інвалідністю, проте на час бойових дій на територіях України ми готові у наших приміщеннях облаштувати центр для прийому біженців”, – зазначив отець Володимир Кметь.

Благодійний фонд «Карітас-Волинь» діє у Нововолинську близько 12 років. За цей час сотні тисяч потребуючих мешканців отримали матеріальну, соціальну та психологічну допомогу.

“Центр розраховувався для допомоги дітям та молоді з інвалідністю, аби сім’ї мали можливість залишати їх на деякий час у день. Оскільки зараз існує гостра потреба у поселенні людей, тому ми переорієнтували нашу діяльність”, – додав директор центру.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок