<

Бюджетні слухання: у Нововолинську обговорили головний кошторис громади на 2021 рік

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:21 | 19.12.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

18-го грудня у міській раді відбулося громадське обговорення проєкту бюджету Нововолинської міської територіальної громади на 2021 рік.

У ньому взяли участь головні розпорядники бюджетних коштів, керівники підприємств, установ, організацій та депутати Нововолинської міської ради. Як наголошував очільник Нововолинська Борис Карпус, вперше відбулися бюджетні слухання, аби обранці громади змогли детально ознайомитися із головним кошторисом та розуміли його структуру зокрема, які суми необхідні на різноманітні потреби.

Проєкт бюджету Нововолинської громади на 2021 рік розміщено на офіційному сайті міста.

Мер, за допомогою презентації, розповів про структуру дохідної та видаткової частини та наголосив, що потрібно шукати шляхи наповнення бюджету.

Дохідна та видаткова частини бюджету збалансовані.

Обсяг доходів бюджету міської територіальної громади на 2021 рік обраховано в сумі 378 мільйонів 50,2 тисячі гривень.

Видатки загального фонду бюджету громади складуть 362 мільйони 474,5 тисяч гривень, спеціального фонду – 15 мільйонів 576 тис. гривень, у тому числі бюджету розвитку – 4 мільйони 305 тисяч гривень.

Левова частка в бюджеті у розрізі видатків за економічною структурою – це заробітна плата працівників бюджетної сфери (280 млн грн, це становить 77%), оплата енергоносіїв – 26 млн грн. Міський голова наголосив, що перед всіма стоїть завдання розібратися, де можна оптимізувати, модернізувати чи поставити нове обладнання, щоб на енергоносії витрачати менше.

Карпус зауважив на розрахункових потребах бюджету розвитку громади.

“Ми маємо лише 4,4 мільйони гривень бюджету розвитку, а пропозиції на потреби, які пов’язані із капітальними видатками (ремонт доріг, закладів освіти та медицини, придбання обладнання та інші) сягають 100 млн гривень і це лише те, що лишилося до зміни влади”, – сказав мер.

Після презентації проєкту бюджету, присутні на слуханнях мали змогу вислухати доповіді головних розпорядників коштів. Остаточно погодити головний кошторис громади мають депутати на засіданні сесії 23-го грудня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер